Μπαρτζώκας: «Ασφαλής επιλογή ο Μήτρου - Λονγκ – Με τη Ζάλγκιρις θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:28 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 23.11.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ, την κατάσταση του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, αλλά και την αναμέτρηση που ακολουθεί απέναντι στην Ζάλγκιρις (24/11) στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ να επιστρέφουν στις προπονήσεις, με τον κόουτς του Ολυμπιακού, μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης με την Ζάλγκιρις (24/11), να αναφέρεται στα ατού της λιθουανικής ομάδας, αλλά και στην κατάσταση των Ναζ Μήτρου – Λονγκ και Νάιτζελ Ουλιαμς – Γκος.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την επιστροφή των τραυματιών και την κατάσταση του Γκος:

«Και πάλι δεν είμαστε πλήρεις, ο Γκος είναι έξω. Γενικά έχουμε επιστροφές, πιστεύω πως θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ μας αύριο. Ο Γκος παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση, απλά χρειάζεται μια μαγνητική ακόμα για να δούμε την πρόοδο του και σε τι κατάσταση είναι».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής στο ρόστερ της Basket League:

«Άμεσα δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή στην Basket League. Θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση όλων των παικτών και να δούμε τι θα γίνει».

Για τον Μήτρου – Λονγκ:

«Ο Μήτρου – Λονγκ δεν ξεκίνησε προπονήσεις ακόμα γιατί θα περάσει ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα, όμως είναι εδώ στο γήπεδο και γνώρισε τους συμπαίκτες του. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή αυτή. Είναι ασφαλής επιλογή, με την έννοια ότι θα έχει ελληνικό διαβατήριο. Το θεωρώ πολύ σημαντικό, αλλά αγωνιστικά είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ. Παίζει και στις δύο άκρες του γηπέδου πολύ καλά και για εμένα πάντα είναι σημαντικό αυτό. Είναι ένας παίκτης που παίζει με μεγάλη ένταση και ενέργεια. Παίζει για την ομάδα, είναι πολύ καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα και είναι και πολύ καλός σουτέρ. Το κάθε σύστημα ομάδας είναι διαφορετικό. Κάποιος παίκτης μπορεί να ταιριάξει σε ένα σύστημα. Επίσης υπάρχουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Ένας προπονητής μπορεί να ταιριάξει ή να μην ταιριάξει με έναν παίκτη και να μην είναι λάθος ούτε του ενός ούτε του αλλουνού. Είναι θέμα χημείας ανθρώπων. Πιστεύω πως με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, αυτή τη κίνηση έπρεπε να κάνουμε και συμφώνησαν και οι πρόεδροι σε αυτό. Παίρνουμε έναν παίκτη και ενισχύουμε τον ελληνικό μας κορμό, αλλά είναι ένας παίκτης που ξεκάθαρα έχει το επίπεδο. Είναι ένας παίκτης που ήταν πολλά χρόνια στο ραντάρ ομάδων του ΝΒΑ. Ταυτόχρονα ένας χαρακτήρας πολύ θετικός, ένα παιδί που το αγαπάνε οι πάντες στην ομάδα. Θεωρώ πως ήταν μια ασφαλής επιλογή».

Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ κανονικά απέναντι στη Ζάλγκιρις, εξετάσεις το απόγευμα για Μήτρου - Λονγκ
EUROLEAGUE

13:11 - 23.11.2023

Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ κανονικά απέναντι στη Ζάλγκιρις, εξετάσεις το απόγευμα για Μήτρου - Λονγκ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε έναν βαθμό στην κανονικότητα, με τους Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ να είναι πίσω στη δράση και να είναι διαθέσιμοι για το ματς με την Ζάλγκιρις (24/11). Τι γίνεται με Μήτρου - Λονγκ και Ουίλιαμς - Γκος.

Για την Ζάλγκιρις:

«Φοβερά επικίνδυνη ομάδα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε 5-6 μαζεμένα λάθη στο φινάλε για να χάσει στον πόντο. Αυτό σημαίνει πως είχε τον έλεγχο του αγώνα εκτός έδρας. Όποιος ξέρει μπάσκετ και παρακολουθεί την Euroleague γνωρίζει πως πάντα παίζει για την νίκη. Έχει πολύ καλή εκτέλεση επιθετικά, κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά Plays, έχουν ομοιογένεια με τον προπονητή και έναν κορμό παικτών. Αμυντικά είναι μια ομάδα που πάντα είναι hustle. Έχουν παίκτες σαν τον Κεβάριους Χέιζ που είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά και όλη η ομάδα επιτίθεται στην μπάλα. Πρέπει και εσύ να έχεις καλή εκτέλεση, να έχεις υπομονή, να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα. Παρά το γεγονός πως θεωρείται ομάδα έδρας, λόγω του κοινού της, πάντα παίζει και εκτός έδρας καλά. Είναι μια συμπαγής ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις».

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης