To θετικό ντεμπούτο του Άλεξ Αντετοκούνμπο στη Λιθουανία με την Μαζεϊκιάι (vid)

To θετικό ντεμπούτο του Άλεξ Αντετοκούνμπο στη Λιθουανία με την Μαζεϊκιάι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:57 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 03.03.2024

Ο 22χρονος Άλεξ Αντετοκούνμπο, βενιαμίν των φημισμένων Antetokounbros, έκανε το ντεμπούτο του με την Λιθουανική Μαζεϊκιάι απέναντι στην ποιοτική και ανερχόμενη Γουλβς. Η ομάδα του έχασε, αλλά αυτό διακρίθηκε. Είχε 12 πόντους και 2 ριμπάουντ αγωνιζόμενος λιγότερο από 19 λεπτά.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, αποφάσισε να φύγει από τις ΗΠΑ και να αφήσει μόνα τους στο Μιλγουόκι τα δύο του μεγάλα αδέλφια: Τον Γιάννη και τον Θανάση. Εκείνοι συνεχίζουν την πορεία τους με τους Μπακς, ενώ ο 22χρονος και βενιαμίν των Antetokoumbos, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανήκε στα Ελάφια και αγωνιζόταν με την θυγατρική τους ομάδας (Ουινσκόνσιν Χερντ) στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (G-League).

Πλέον, βρίσκεται στην ίδια ήπειρο με τον άλλον του αδελφό, τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά αρκετά μακριά από την Ελλάδα, όπου αγωνίζεται εκείνος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξ αγωνίζεται στην Λιθουανία και μάλιστα, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μαζεϊκιάι, που είναι η νέα του ομάδα.

Υποδέχθηκε με τους συμπαίκτες του, την ανερχόμενη δύναμη της χώρας, την Γουλβς και τελικά ηττήθηκαν με σκορ 84-73. Ο Αλεξ Αντετοκούνμπο πάντως, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Μαζεϊκιάι και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα συμμετοχής (18'32'') κατέγραψε στη στατιστική του 12 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Ο πολυνίκης του Μιλγουόκι: Η 40η νίκη των Μπακς στη σεζόν ήταν και η 489η του Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

10:02 - 02.03.2024

Ο πολυνίκης του Μιλγουόκι: Η 40η νίκη των Μπακς στη σεζόν ήταν και η 489η του Αντετοκούνμπο (vid)

Οι Μπακς νίκησαν στο Σικάγο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει ένα τρομερό double double (46 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και αυτή ήταν η τεσσαρακοστή νίκη τους στη σεζόν. Στο σύνολο της καριέρας του Greek Freak ήταν η 489η νίκη με τους Μπακς και πλέον είναι (και) ο πολυνίκης του Μιλγουόκι

Ο Άλεξ στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη και μάλιστα με την ισπανική Μούρθια (2020-21), αλλά κυρίως στην καριέρα του έχει... κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ, που προς το παρόν, έχει μπει στην άκρη!