Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:41 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 14.02.2024

Από το Ουισκόνισν στο Μαζεϊκιάι θα μεταφερθεί ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος αφήνει πίσω του την προοπτική του ΝΒΑ και την δράση τους στην G-League και επιστρέφει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί με την λιθουανική ομάδα, που ανακοίνωσε ήδη την απόκτησή του.

Την επαγγελματική του καριέρα ο Άλεξ Αντετοκούνμπο την ξεκίνησε από την Ισπανία. Το 2020 πήγε στη Μούρθια, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συναντήσει τα αδέλφια του. Τότε ο Γιάννης και ο Θανάσης (όπως και τώρα) βρίσκονταν στο Μιλγουόκι και ο Κώστας, που πλέον αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, έμενε στο Λ.Α. και αγωνιζόταν με τους Λέικερς

Ο μικρότερος από τους αθλητές Αντετοκούνμπο, δεν κατάφερε να ενταχθεί στο ΝΒΑ. Έπαιξε για αρχή στο Τορόντο με την θυγατρική ομάδα των Ράπτορς στην G-League και από το 2022 μέχρι τώρα, ανήκει στην αντίστοιχη των Μπακς, τους Ουισκόνσιν Χερντς

Τώρα όμως, στα 22 του χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη και η λιθουανική Ντελαμόντε Μαζεϊκιάι, που εδώ και πολύ καιρό -σύμφωνα με το Basketnews- προσπαθούσε να τον πείσει να υπογράψει μαζί τους, τα κατάφερε! 

Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

07:26 - 14.02.2024

Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)

Μία μέρα μετά την τρομερή νίκη και την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Νάγκετς, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους Μαϊάμι Χιτ. Έχασαν εντός έδρας με 123-97, παρά το γεγονός ότι οι Φλόγες αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζίμι Μπάτλερ και Τέρι Ροζίερ.

Πλέον ο λιθουανικός σύλλογος, που στο εγχώριο πρωτάθλημά βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης με επτά νίκες και 10 ήττες, θα έχει μία επιπλέον βοήθεια. Αυτή που θα προσφέρει ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ είχε 5,7 πόντους και 2,9 ριμπάουντ σε 21,2 λεπτά χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα.