Άλλο Γιόκιτς κι άλλο Γιόβιτς, ίδια η προοπτική - Ο 20χρονος Σέρβος που... αναστάτωσε τους Μπακς (vid)

Άλλο Γιόκιτς κι άλλο Γιόβιτς, ίδια η προοπτική - Ο 20χρονος Σέρβος που... αναστάτωσε τους Μπακς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:24 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 14.02.2024

Ο Νίκολα Γιόβιτς αντικατέστησε τον Τζίμι Μπάτλερ στην πρώτη πεντάδα των Χιτ, τη μέρα που το Μαϊάμι νίκησε το Μιλγουόκι του Γιάννη αντετοκούνμπο και ο 20χρονος Σέρβος με ρεκόρ καριέρας θύμισε τον... σχεδόν συνονόματο, συνεπώνυμο και συμπατριώτη του, Νίκολα Γιόκιτς.

Πολύ πριν οι Μπακς βάλουν σε εφαρμογή την fast track διαδικασία που τους επέτρεψε να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ντέιμιαν Λίλανρτ (λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν), οι Μαϊάμι Χιτ ήταν η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον 33χρονο σούπερ σταρ. Μόνο που δεν ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Νίκολα Γιόβιτς έτσι... απλά. Οι Μπλέιζερς ζήτησαν ανάμεσα στα ανταλλάγματα και τον νεαρό Σέρβο και (μέσες... άκρες) αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ο Dame βρέθηκε στο Μιλγουόκι και όχι στην ηλιόλουστη πόλη της Φλόριντα. 

Οι Φλόγες, έχουν επενδύσει στον 20χρονο φόργουορντ, ο οποίος εκτός από συμπατριώτης του και πρωταθλητή ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, έχει και μία τρομερή ομοιότητα. Αυτή που προκύπτει από το ονοματεπώνυμό τους, που έχει μόνο έναν χαρακτήρα διαφορά. Ο ένας Γιόκιτς, ο άλλος Γιόβιτς, αλλά η προοπτική που έχει ο δεύτερος τέμνεται με αυτή του πρώτου. Άλλωστε, είναι μόλις 20 ετών, ενώ βρέθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα και στο Μαϊάμι πριν καν πάρει απολυτήριο λυκείου. 

Οι Χιτ τον επέλεξαν στο Νο 27 του Draft 2022, όταν ήταν 18 ετών και μονομιάς αντιλήφθηκαν τα προσόντα του, αλλά και τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να... αναπτυχθεί. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/2), ο Νίκολα Γιόβιτς εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα -κάτι που συμβαίνει συχνά τελευταία- ως αντικαταστάτης του ηγέτη της ομάδας, Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος πενθεί μέλος της οικογένειάς του και βρίσκεται εκτός δράσης. Παρόλα αυτά, αγωνιστικά δεν υπήρξε κανένα θέμα για το σύνολο του κόουτς Έρικ Σποέλστρα, που κατάφερε να νικήσει επιβλητικά του Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι με 26 πόντους διαφορά και σκορ 123-97

Σε αυτή την πορεία, ο Νίκολα Γιόβιτς, δευτεραθλητής κόσμου με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Αμερική. Έβαλε 24 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά και ευστόχησε σε πέντε τρίποντα από τα συνολικά οκτώ που εκτέλεσε. Είχε επίσης 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 30'29'' χρόνο συμμετοχής. Και πολλές φάσεις στις οποίες παρουσίασε τα προσόντα του. Μακριά, αλλά και κοντά στο καλάθι. Τα σωματικά, αλλά και αυτά που αφορούν στην τεχνική του...