Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)

Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:26 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 14.02.2024

Μία μέρα μετά την τρομερή νίκη και την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Νάγκετς, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους Μαϊάμι Χιτ. Έχασαν εντός έδρας με 123-97, παρά το γεγονός ότι οι Φλόγες αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζίμι Μπάτλερ και Τέρι Ροζίερ.

Τον Νίκολα Γιόκιτς και τους Νάγκετς συνολικά, τους νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία και εντυπωσιακό στυλ. Μερικές ώρες αργότερα όμως, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πέρας μιας μέρας, επανεμφανίστηκε το... τέρας. Αυτό που καθορίζει την αγωνιστική διάθεση των Μιλγουόκι Μπακς, που τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/2) ήταν στα τάρταρα και δεν μπορεί να μείνει σταθερή για διαδοχικές εμφανίσεις.

Το παιχνίδι των Μπακς, ειδικά από τη μέρα της πρόσληψης του κόουτς Ντοκ Ρίβερς, διακατέχεται από μια κυκλοθυμία, αν όχι από μια διπολικότητα. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο MVP των τελικών και πρωταθλητής Νίκολα Γιόκιτς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, αλλά ο σχεδόν συνονόματός του (και συμπατριώτης του), Νίκολα Γιόβιτς, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το καλύτερο ματς του στο NBA και να οδηγήσεις τους Χιτ στο επιβλητικό 123-97 και μάλιστα στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι. 

Ο 20χρονος Σέρβος, ο οποίος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει 5,2 πόντους μέσο όρο, αντικατέστησε στην πρώτη πεντάδα τον Τζίμι Μπάτλερ και τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 5/8 τρίποντα. Είχε επίσης 7 ριμπάουντ και μαζί με τον Μπαμ Αντεμπάγιο, ο οποίος κατέγραψε triple double (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Κάλυψαν άψογα του κενό του Μπάτλερ, αλλά και του Τέρι Ροζίερ, που επίσης δεν αγωνίστηκε.

Για το Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά το κάστρο έπεσε σχετικά νωρίς. Δεν πήρε καμία ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες τους και οι 23 πόντοι (έχει μέσο όρο 30,8), τα 11 ριμπάουντ και οι 8 ασίστ του δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. 

Αυτή ήταν η 20η ήττα των Μιλγουόκι Μπακς σε σύνολο 55 αγώνων και με αυτή την ομαδική επίδοση βρίσκονται στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας, πίσω απο τους Σέλτικς (42-12) και τους Καβαλίερς (35-17). Από την άλλη πλευρά οι Μαϊάμι Χιτ βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 29-25 και καταδιώκουν τους Ιντιάνα Πέισερς με σκοπό να ενταχθούν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.