Θρίαμβος για Γιάννη και Μπακς απέναντι στους πρωταθλητές Νάγκετς
i

@Photo by Stacy Revere/Getty Images

Θρίαμβος για Γιάννη και Μπακς απέναντι στους πρωταθλητές Νάγκετς

Χρήστος Τσάλτας 05:42 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 06:38 - 13.02.2024

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει απίστευτα πράγματα και την άμυνα να κλείνει τους διαδρόμους, οι Μιλγουόκι Μπακς έφτασαν τη νίκη με 112-95 απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς στο Fiserv Forum.

Αυτή κι αν ήταν εμφάνιση-δήλωση. Οι Μιλγουόκι Μπακς ξεδίπλωσαν στο παρκέ του Fiserv Forum τις αρετές τους απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς, είχαν για σημείο αναφοράς την άμυνα και χωρίς να αφήσουν το πόδι από το γκάζι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, δείχνοντας πως έχουν όσα χρειάζονται για να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έδειξε διάθεση να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε από τα πρώτα λεπτά, δίχως να επιτρέπει στον Νίκολα Γιόκιτς και τους συμπαίκτες του να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Τα ελάφια επέβαλαν το παιχνίδι τους, χτύπησαν στο ανοιχτό γήπεδο και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν.

Με τη νίκη ανέβηκαν στο 35-19, κάνοντας σημαντικό βήμα στην κατάταξη της Ανατολής, την ώρα που οι Νάγκετς υποχώρησαν στο 36-18 μεν, ωστόσο παραμένουν ψηλά στην κατάταξη της Δύσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για ακόμα ένα βράδυ. Ο Greek Freak μπήκε σε... beast mode, διαλύοντας την άμυνα των πρωταθλητών. Το κοντέρ έγραψε 36 πόντους, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες και 14/19 σουτ σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση, με την οποία οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο.

Συμπαραστάτης του ήταν ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 18 πόντους, 6/15 σουτ και 5 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μπόμπι Πόρτις με τους δύο παίκτες να είναι τα στηρίγματα του Γιάννη στην επίθεση των Μπακς. Ο θανάσης Αντετοκούνμπο πέρασε στο παρκέ για 4:54, έχοντας 1 ασίστ κα 1 κλέψιμο.

Στην αντίπερα όχθη, οι Νάγκςτς δεν είχαν καλή επιθετική λειτουργία, μένοντας χαμηλά, με τον Νίκολα Γιόκιτς να έχει 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 14 πόντους και 7 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Άαρον Γκόρντον, χωρίς να μπορεί να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης.