Γιάννης και Λίλαρντ «κατάπιαν» τους Χόρνετς και έβαλαν τέλος στο σερί ηττών των Μπακς
i

@Photo by Stacy Revere/Getty Images

Γιάννης και Λίλαρντ «κατάπιαν» τους Χόρνετς και έβαλαν τέλος στο σερί ηττών των Μπακς

Χρήστος Τσάλτας 05:42 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 06:14 - 10.02.2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντάμιαν Λίλαρντ είχαν κέφια και οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας εμφατικά των Σάρλοτ Χόρνετς με 120-84.

Μετά την εντός έδρας συντριβή από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς οι Μιλγουόκι Μπακς έβγαλαν αντίδραση και έβαλαν τέλος στις ήττες. Απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς ήταν σοβαρή από το ξεκίνημα, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας νέο ξεκίνημα στη σεζόν.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την σύνθεση... ανάγκης της ομάδας από τη Βόρεια Καρολίνα, η οποία παρατάχθηκε με 11 απουσίες, ανάμεσα στις οποίες και οι Ντάβις Μπέρτανς, Σεθ Κάρι, Τρε Μαν, Βασίλιε Μίτσιτς και Γκραντ Ουίλιαμς, που θα φοράνε τη φανέλα των Χόρνετς έπειτα από την trade deadline.

Τα «ελάφια» είχαν πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση, δεν άφησαν σε κανένα σημείο το πόδι από το γκάζι και στο τέλος έφτασαν στη νίκη, που βελτιώνει το ρεκόρ τους στο 34-19 και παράλληλα τους βοηθάει να κοιτάζουν πιο ψηλά στην Ανατολή, καθώς πλησιάζουμε στο φίνις της regular season σταδιακά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ αυτή τη φορά, όμως έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω. Ο Greek Freak έμεινε στο παρκέ για 23:38 έχοντας 15 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 5/10 σουτ, σε μια μεστή εμφάνιση κατά την οποία έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του όποτε ζητήθηκε.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ ήταν το πρώτο βιολί των νικητών με 26 πόντους και 9/18 σουτ, με τον Dame να μοιράζει και 8 τελικές πάσες. Από... κοντά ο Μαλίκ Μπίσλι, που πρόσθεσε 21 πόντους με 7/9 σουτ, ενώ άκρως θετική ήταν η παρουσία του Μπόμπι Πόρτις με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο ο Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος σε 11:42 στο παρκέ μέτρησε 6 πόντους με 2/5 σουτ, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε στο παρκέ για 10:42 απέναντι στους Χόρνετς, έχοντας 4 πόντους με 2/3 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Για τους Χόρνετς, που μέτρησαν πολλές απουσίες στην αναμέτρηση του Fiserv Forum, το δίδυμο Νικ Ρίτααρντς-Μπράντον Μίλερ ξεχώρισε μετρώντας από 16 πόντους ο καθένας, με τον πρώτο να μαζεύει και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράις ΜακΓκόουενς πρόσθεσε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, την ώρα που ο Μάιλς Μπρίντζες τα... έσπασε, καθώς είχε 11 πόντους μεν, αλλά με 2/16 σουτ δε.