Σαμπόνις εναντίον Γιόκιτς και διασυρμός των πρωταθλητών Νάγκετς στο Σακραμέντο - Ο Βεζένκοφ στο... κόλπο (vid)
i

© photo by Kavin Mistry / Getty Images / Ideal Images

Σαμπόνις εναντίον Γιόκιτς και διασυρμός των πρωταθλητών Νάγκετς στο Σακραμέντο - Ο Βεζένκοφ στο... κόλπο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 10.02.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς με τον Ντομάντας Σαμπόνις να κάνει άλλο ένα triple double και να... ξεπερνά τον «δάσκαλο» Νίκολα Γιόκιτς, νίκησαν με το εντυπωσιακό 135-106 τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε για 16 λεπτά και έβαλε δύο τρίποντα.

Λίγες ώρες μετά την αποκαρδιωτική (έως και απαράδεκτη) ήττα τους απο τους ουραγούς Ντιτρόιτ Πίστονς, στο παιχνίδι που επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Σάσα Βεζένκοφ, οι Σακραμέντο Κινγκς αυτή τη φορά συνάντησαν στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας τους πρωταθλητές Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς

Και το εντυπωσιακό δεν ήταν ότι κατάφεραν να τους κερδίσουν, αλλά το έκαναν με τρόπο που όλοι θυμήθηκαν πόσο απειλητικοί μπορούν να γίνουν στο παρκέ οι Βασιλιάδες. Και πως σίγουρα δεν είναι γυμνοί. Άλλωστε, οι Κινγκς επικράτησαν με 135-106 και δεν πολλές οι ομάδες στη λίγκα που τα τελευταία χρόνια έχουν μπορέσει να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν τόσο μεγάλες διαφορές απέναντι στους Νάγκετς.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις πάντως συνέχισε τις τρομερές του εμφανίσεις με ένα ακόμα triple double: 17 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ. Ήταν το τρίτο του Λιθουανού στα τελευταία τέσσερα ματς και ανταγωνίζεται πλέον επάξια στον συγκεκριμένο τομέα τον μετρ του είδους και προσωπικό του αντίπαλο στην αναμέτρηση, Νίκολα Γιόκιτς. Βέβαια, αυτή τη φορά ο Σέρβος δεν έκανε καν double double. Έτσι πλέον ο Σαμπόνις έχει 16 τριπλές επιδόσεις στο σύνολο της τρέχουσας σεζόν και ο Joker μία λιγότερη! 

Τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, αλλά 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Η απουσία του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (και του Κεντάβιους Κάλντγουειλ-Πόουπ) ήταν αισθητή, την ίδια ώρα που για τους γηπεδούχους, ο Μαλίκ Μονκ με 23 πότους ήταν πρώτος σκόρερ και ο NτιΆρον Φοξ κατέγραψε στην στατιστική του 15 πόντους, 10 ασίστ και 5 κλεψίματα. 

Η τρομερή ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και το καλάθι που ενθουσίασε τους πάντες (vids)
NBA

07:10 - 10.02.2024

Η τρομερή ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και το καλάθι που ενθουσίασε τους πάντες (vids)

Στην επιβλητική νίκη επί των Χόρνετς (120-84) δεν συμμετείχαν μόνο οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Μπακς. Ρόλο είχε ο νέος της παρέας, Πάτρικ Μπέβερλι, αλλά και ο... παλιός και ενθουσιώδης, Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Επίσης, ο κόουτς Μάικ Μπραουν, αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του Σάσα Βεζένκοφ. Και από τα 5 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του, στο δεύτερο αγωνίστηκε για 15'35''. Πρόλαβε να σουτάρει τέσσερα τρίποντα και να ευστοχήσει στα δύο, είχε συνολικά 6 πόντους, μία ασίστ και ένα κλέψιμο