Ο Νίκολα Γιόβιτς των Μαϊάμι Χιτ δεν έχει πάρει ακόμα απολυτήριο λυκείου

Νίκολα Γιόβιτς

i

© photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Ο Νίκολα Γιόβιτς των Μαϊάμι Χιτ δεν έχει πάρει ακόμα απολυτήριο λυκείου

Γιώργος Γαβριλάκης 11:02 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 04.03.2023

Ο 19χρονος rookie των Μαϊάμι Χιτ, Νίκολα Γιόβιτς, με τα τεράστια προσόντα έχει δύο στόχους: α) Να καθιερωθεί στο ΝΒΑ και β) να περάσει τα μαθήματα που χρωστάει στη Σερβία για να αποφοιτήσει από το λύκειο.

Όταν οι Μαϊάμι Χιτ επέλεξαν στο Νο 27 του τελευταίου Draft τον Νίκολα Γιόβιτς, είδαν όλες τις... ομοιότητες που είχε ο νεαρός με τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς -και δύο φορές MVP του ΝΒΑ. Θεώρησαν πως οι δυο τους έχουν πολλά κοινά, πέραν από τα 11 εκ των 12 γραμμάτων του ονόματος τους και την καταγωγής τους. 

Ο νεαρός Σέρβος φόργουορντ με ύψος στα 208 εκατοστά (o Γιόκιτς είναι 2,11 μ.) δεν έχει ξεχωρίσει στη rookie σεζόν του, αλλά υπήρξαν στιγμές που έδειξε πως κατέχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Για φέτος, σε 15 συμμετοχές -αριθμός περιορισμένος και λόγω ενός τραυματισμού στη μέση που τον ταλαιπωρεί ακόμα- έχει προσφέρει στους Χιτ: 5,5 πόντους και 2,1 ριμπάουντ. 

Το μαρτύριο των Λέικερς και η ήττα από τη Μινεσότα - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ
NBA

08:50 - 04.03.2023

Το μαρτύριο των Λέικερς και η ήττα από τη Μινεσότα - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Τη στιγμή που οι Τίμπεργουλβς με τη νίκη τους (110-102) παίζουν ενέργεια και πάθος οι Λέικερς αρχίζουν να αμφιβάλουν για το πως μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς τον ΛεΜπρον. Η δρόμος για τα play off της Δύσης, έχει... αγκάθια.

Θα πρέπει όμως, να... μεγαλώσει και όσον αφορά στον αγωνιστικό του χαρακτήρα, αλλά και έξω από το γήπεδο. Κατ' αρχάς θα πρέπει να τελειώσει το σχολείο. Ο Γιόβιτς τον Ιούνιο που μας πέρασε έκλεισε τα 19 του και όταν πήγε στην Αμερική, πριν από τη λοταρία που του έδωσε θέση στο Μαϊάμι, είχε παραμελήσει τις ανοιξιάτικες εξετάσεις του. Το πρόγραμμά του έγινε όλο και πιο δύσκολο, είχε προγραμματίσει να περάσει τα μαθήματα που έπρεπε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Τώρα θα πρέπει να αποφοιτήσει από το λύκειο, γιατί θέλει ταυτόχρονα με το μπάσκετ και την καθιέρωσή του σε μία ομάδα που έχει όνειρα γι' αυτόν να ακολουθήσει και ακαδημαϊκή πορεία. Θέλει να πάει σε Κολέγιο, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί και σε αυτόν τον τομέα. Διότι, με δυσκολία και με πόνο ψυχής προσπαθεί να τελειώσει το σχολείο.