Στην εκπνοή ο Ραντλ «σκότωσε» το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη πλέον δεν αστειεύεται (vids)

Τζούλιους Ραντλ

i

© photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Στην εκπνοή ο Ραντλ «σκότωσε» το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη πλέον δεν αστειεύεται (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:34 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 04.03.2023

Οι Νικς ήθελαν δύο πόντους στην τελευταία επίθεση για να νικήσουν και ο Τζούλιους Ραντλ τους προσέφερε τρεις. Έφθασε τους 43 και η Νέα Υόρκη επικράτησε με 122-120 στο Μαϊάμι - Οι Μάτζικ… πέρασαν από τη Σάρλοτ.

Ξεκίνησαν διστακτικά τη σεζόν. Χωρίς καν όνειρα και με ένα αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με τους ισχυρούς Ανατολικούς. Οι Νιου Γιορκ Νικς όμως, έχουν το βασικό χαρακτηριστικό μιας ομάδας αποφασισμένης να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Καρδιά! Και πέρα από καρδιά διαθέτει και έναν σούπερ σταρ που ποτέ δεν θάμπωσε κανέναν με λάμψη, αλλά κάθε βράδυ ταλαιπωρεί τον αντίπαλο κάθε στιγμή που έχει τη μπάλα στα χέρια του. 

Ο Τζούλιους Ραντ αυτή τη φορά την πήρε για την τελευταία καθοριστική επίθεση, 10’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Απέναντί του ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ, ο Τζίμι Μπάτλερ, παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο στην εκπνοή να δημιουργήσει λίγο χώρο και να σουταρει για τρεις στην εκπνοή μπροστά στον Τάιλερ Χίροου. O 28χρονος φόργουορντ της Νέας Υόρκης ήταν εύστοχος και με αυτό το σουτ, αυτή την επιλογή και αυτή την καρδιά προσέφερε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στους Νικς με 122-120.

Χρειάζονταν δύο πόντους για να νικήσουν και ο Ραντλ έβαλε τρεις, φθάνοντας συνολικά στους 43 με 8/13 τρίποντα, ενώ είχε και 9 ριμπάουντ. Η παρουσία και του Τζέιλεν Μπράνσον (25 πόντοι και 8 ασίστ) έχει αναβαθμίσει την ομάδα του Μεγάλο Μήλου, που διαθέτει και ένα επιθετικό όπλο που έρχεται από τον πάγκο και το ενεργοποιεί πολύ συχνά. Ο Ιμάνιουελ Κουίκλι κόντρα στους Χιτ είχε 21 πόντους με 5/9 ριμπάουντ και αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο οι Νικς είπαν «όχι» σε όλες τις προτάσεις για ανταλλαγή που τους έγιναν και αφορούσαν τον νεαρό γκαρντ. 

Η... προκλητική άμυνα του Ντρέιμοντ Γκριν στον Ουέστμπρουκ και το παιχνίδι του μυαλού (vid)
NBA

13:07 - 03.03.2023

Η... προκλητική άμυνα του Ντρέιμοντ Γκριν στον Ουέστμπρουκ και το παιχνίδι του μυαλού (vid)

Τον άφηνε επιδεικτικά και προκλητικά να σουτάρει. Ο Ουέστμπρουκ είχε 0/5 τρίποντα και ο Ντέιμοντ Γκριν του Γκόλντεν Στέιτ απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο καλός αμυντικός είναι, ακόμα κι όταν δεν παίζει άμυνα.

Για τους ηττημένους, που βλέπουν σιγά σιγά τους Νικς (37-27) να εξασφαλίζουν μία θέση που οδηγεί απ’ ευθείαν στα play off και εκείνει (33-31) δύσκολα θα αποφύγουν τα play in, o Μπάτλερ τελείωσε το ματς με 33 πόντους και ο Χίροου είχε 29. Οι δυο τους όμως, είδαν από απόσταση αναπνοή τον Ραντλ να βάζει το νικητήριο καλάθι στο… μηδέν! 

Σάρλοτ - Ορλάντο: 106-117

Με τον rookie Πάολο Μπαντσέρο να σταματάει στους 31 πόντους οι Ορλάντο Μάτζικ νίκησαν (117-106) στη Σάρλοτ και μπορεί η σεζόν τους να μην έχει λάμψει, αλλά η επιλογή τους στο Νο 1 του Draft τους κάνει να σκέφτονται με αισιοδοξία το μέλλον. 

Πέραν του Μπαντσέρο ο Κόουλ Άντονι από τον πάγκο έδωσε 16 πόντους και ο Τζέιλεν Σαγκς 15. Για τη Σάρλοτ, που αγωνίζεται χωρίς τον τραυματία ΛαΜέλο Μπολ, ο Κέλι Ούμπρε ήταν πρώτος σκόρερ με 29 πόντους και ακολούθως ο Τέρι Ροζίερ με 22.