Ο Ραντλ με 46 πόντους διέλυσε τους Ουίζαρντς και οι Νικς εγκαταστάθηκαν στην πρώτη εξάδα της Ανατολής (vids)

Τζούλιους Ραντλ

i

© photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

Ο Ραντλ με 46 πόντους διέλυσε τους Ουίζαρντς και οι Νικς εγκαταστάθηκαν στην πρώτη εξάδα της Ανατολής (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:01 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 07:09 - 25.02.2023

Οι Νικς πήραν τη νίκη στην Ουάσινγκτον (115-109) με τον Τζούλιους Ραντλ να παίζει σαν... MVP - Οι Χοκς διέλυσαν τους Καβαλίερς και οι Μπουλς διέσυραν τους Νετς. «Διπλό» για τους Χόρνετς στη Μινεσότα.

Ο Τζούλιους Ραντλ είναι τόσο δυναμικός και τόσο μαχητικός που δύσκολα κανείς μπορεί να τον περιορίσει. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα, έβαλε τους Ουίζαρντς σε πλεονεκτική θέση, αλλά όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ο All-Star φόργουορντ της Νέας Υόρκης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του και με 46 πόντους οδήγησε τους Νικς σε σπουδαία νίκη μέσα στην Ουάσινγκτον: 115-109. 

Ο Ραντλ διέλυσε τους Μάγους της πρωτεύουσας που ξέμειναν από… ταχυδακτυλουργικά. Ο Πορζίνγκις έμεινε στους 23 πόντους, όσους έβαλε και ο Κάιλ Κούζμα, την ίδια ώρα που στην ομάδα από το Μεγάλο Μήλο, πέραν του πρώτου σκόρερ της, ο Ιμάνουελ Κουίκλι ερχόμενος από τον πάγκο έβαλε 16 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράνσον αν και τρομερά άστοχος (6/20 σουτ) είχε 13 πόντους, αλλά 9 ασίστ.  

Οι Νικς αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 34-77 και συνδυαστικά με την ήττα των Μαϊάμι Χιτ στο Μιλγουόκι, πέρασαν στην έκτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας. Μία θέση που δίνει απευθείας την είσοδο στα play off.

Ατλάντα - Κλίβελαντ: 136-119

Οι Ατλάντα Χοκς με την επιστροφή τους στη δράση από το break του All-Star απέλυσαν τον προπονητή τους. Ο Νέιτ ΜακΜίλαν δεν βρίσκεται πλέον στον πάγκο των Γερακιών, που συνεχίζουν -μέχρι να προσλάβουν νέο τεχνικό- με τον υπηρεσιακό κόουτς, Τζο Πράντι. Η όλη αναστάτωση δεν επηρέασε το αγωνιστικό κομμάτι και οι Χοκς απέναντι στους ταλαντούχους Καβαλίερς έδειξαν πως υπάρχει υλικό στην Ατλάντα για επιστροφή στα play off. 

Άτυχος ο Γιάννης χτύπησε ξανά, ασταμάτητοι οι Μπακς συνεχίζουν το σερί (vids)
NBA

06:22 - 25.02.2023

Άτυχος ο Γιάννης χτύπησε ξανά, ασταμάτητοι οι Μπακς συνεχίζουν το σερί (vids)

Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εγκατέλειψε το παιχνίδι κόντρα στους Χιτ με πόνους στο γόνατο, αλλά το Μιλγουόκι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει το Μαϊάμι (128-99) και να πανηγυρίσει για 12η διαδοχική φορά.

Νίκησαν με το εντυπωσιακό 136-119 με τον Τρέι Γιανγκ να έχει 34 πόντους και 9 ασίστ. Ο σούπερ σταρ της ομάδας, που θεωρείται και… υπεύθυνος για τον απόλυση του ΜακΜίλαν, ήθελε να δείξει πως τώρα τα προβλήματα της ομάδας λύθηκαν -αν και δεν είναι δίκαιη και σωστή προσέγγιση. Το έκανε όμως και πλέον η ομάδα μπαίνει σε μία κρίσιμη περίοδο. Πλέον έχουν 30 νίκες σε 60 αγώνες, απομένουν άλλοι 22 για το τέλος της κανονικής διάρκειας και πρακτικά οι Χοκς κυνηγάνε τους Νικς για την έκτη θέση, ενώ ήδη… κάθονται στις καρέκλες των play in. 

Οι Καβαλίερς που έχουν ρεκόρ 38-25 ηττήθηκαν σε μια βραδιά που ο Ντέριους Γκάρλαντ έβαλε 33 πόντους, αλλά ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν ακολούθησε: 19 πόντοι με 2/10 τρίποντα.

Σικάγο - Μπρούκλιν: 131-87

Ο Ζακ Λαβίν είχε 32 πόντους με 12/17 σουτ και οι Σικάγο Μπουλς επέστρεψαν με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες. Είχαν χάσει τα προηγούμενα έξι ματς, αλλά το 131-87 επί των Μπρούκλιν Νετς ανέτρεψε το σκηνικό και γύρισε την… ψυχολογία. Οι Ταύροι οδήγησαν το Μπρούκλιν στην μικρότερη παραγωγή πόντων του για φέτος. Βέβαια, στην ομάδα δεν υπάρχει πλέον ούτε ο Κέβιν Ντουράντ, ούτε ο Κάιρι Ίρβινγκ. Και τα ξημερώματα του Σαββάτου τα… νυν αστέρια της ομάδας ήταν «παγωμένα». 

Ο Σπένσερ Ντίνγουιντι έβαλε μόνο 2 πόντους με (0/6 σουτ), ενώ ο Μάικαλ Μπρίτζες έμεινε στους 13. Μονάχα ο νεαρός Καμ Τόμας μπόρεσε να διακριθεί με 22 πόντους, ενώ ο Σεθ Κάρι έβαλε τα σουτ και πρόσθεσε 19. Οι Μπουλς όμως, πέραν του Λαβίν είχαν επιλογές (ο ΝτεΡόζαν είχε 17 πόντους, όσους και Πάτρικ Ουίλιαμς) και ξεμπέρδεψαν νωρίς με τους αντιπάλους τους.

Μινεσότα - Σάρλοτ: 113-121

Για δύο ασίστ έχασε το triple double ο ΛαΜέλο Μπολ, αλλά η ομάδα του δεν… έχασε τίποτα απολύτως. Οι Χόρνετς νίκησαν με 121-113 στη Μινεσότα και έδειξαν στο παρκέ πως φέτος οι τραυματισμοί αδίκησαν μία ομαδική προσπάθεια με προοπτική. Ο Μπολ είχε 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες, ο Γκόρντον Χέιγουρντ σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ είχε 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους (και 8 ριμπάουντ). 

Την ίδια στιγμή, οι Τίμπεργουλβς -που περιμένουν πως και πως την επιστροφή του Καρλ Αντονι-Τάουνς, η οποία αναμένεται εντός Μαρτίου- μία βρίσκουν την επαφή τους και μια τη χάνουν. Ο Άντονι Έντουαρντς συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς (29 πόντοι), αλλά χρειάζεται βοήθεια.