Άτυχος ο Γιάννης χτύπησε ξανά, ασταμάτητοι οι Μπακς συνεχίζουν το σερί (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπαμ Αντεμπάγιο

i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Άτυχος ο Γιάννης χτύπησε ξανά, ασταμάτητοι οι Μπακς συνεχίζουν το σερί (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:22 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 07:10 - 25.02.2023

Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εγκατέλειψε το παιχνίδι κόντρα στους Χιτ με πόνους στο γόνατο, αλλά το Μιλγουόκι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει το Μαϊάμι (128-99) και να πανηγυρίσει για 12η διαδοχική φορά.

Το πρήξιμο στον καρπό του υποχώρησε και μιας και οι εξετάσεις ήταν «καθαρές» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για το πρώτο ματς των Μιλγουόκι Μπακς μετά το διάλειμμα του All-Star. O Greek Freak εμφανίστηκε ενεργός και γεμάτος όρεξη απέναντι στους Μαϊάμι, στα πρώτα έξι λεπτά είχε 4 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και αμέσως μετά ήρθε η… σύγκρουση. 

Σε μία ανύποπτη φάση το γόνατο του Γιάννη χτύπησε πάνω στο γόνατο του Κάλεμπ Μάρτιν και ο πόνος ήταν τόσο οξύς στιγμαία που ο Αντετοκούνμπο ζήτησε μόνος του τάιμ άουτ και έφυγε για τα αποδυτήρια. Δεν επέστρεψε για να παίξει, δεν δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία, αλλά περισσότερο απογοήτευση. 

Τελευταία ο 28χρονος σούπερ σταρ όλο ταλαιπωρείται με μικροτραυματισμούς και αυτό του έχει χαλάσει τη διάθεση. Δεν έχει χαλάσει όμως το σερί του Μιλγουόκι, που παρά τη νέα απώλεια του Αντετοκούνμπο όχι μόνο νίκησαν τους Χιτ, αλλά τους διέλυσαν! Το τελικό 128-99 είναι ξεκάθαρο με τα Ελάφια να βλέπουν τον Μπόμπι Πόρτις να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και να έχει 18 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής, τον Τζάι Κρόουντερ να κάνει ντεμπούτο με την ομάδα (9 πόντοι, 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο) και τον Τζρου Χόλιντεϊ να ηγείται με 24 πόντους και 7 ασίστ στην 12η διαδοχική νίκη της ομάδας.

Πέραν του Κρόουντερ για πρώτη φορά με την ομάδα του Μιλγουόκι αγωνίστηκε και ο Μέγερς Λέοναρντ, ο οποίος προ ημερών υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο. Μάλιστα, ο 30χρονος σέντερ προσέφερε 5 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Ήταν δηλαδή καλύτερος και από τον Κέβιν Λοβ στο δικό του… ντεμπούτο με τους Μαϊάμι Χιτ. Ο Λοβ ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα, έπαιξε 21 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Χιτ είχαν επιθετικό πρόβλημα και μόνο ο Τζίμι Μπάτλερ ξεπέρασε τους 20 πόντους, αλλά όχι κατά πολύ (23).

Oι Τέιτουμ και Μίτσελ συμφωνούν: «Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ» (vid)
NBA

14:56 - 24.02.2023

Oι Τέιτουμ και Μίτσελ συμφωνούν: «Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ» (vid)

Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς και ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν χρειάστηκαν καθόλου χρόνο για να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος είναι ο κορυφαίος του ΝΒΑ. Επέλεξαν και οι δυο τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς.

Οι Μπακς αυτή τη στιγμή βρίσκονται με ρεκόρ 42-17, μία νίκη μακριά από την κορυφή του ΝΒΑ, εκεί όπου κάθονται οι Μπόστον Σέλτικς με το ελαφρός βελτιωμένο 43-17. Η σκέψη τους βέβαια βρίσκεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον τραυματισμό του, αλλά τέτοιου είδους συγκρούσεις γονάτου-γονάτου σπανίως δημιουργούν έξτρα προβλήματα. Βέβαια, το Μιλγουόκι παίζει ξανά το βράδυ της Κυριακής (26/2) και πάλι εντός έδρας με τους Φοίνιξ Σανς, στο ματς που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους Ήλιους ο Κέβιν Ντουράντ. Ο Αντετοκούνμπο είναι αμφίβολος προς το παρόν και… βλέπουμε!