Η... προκλητική άμυνα του Ντρέιμοντ Γκριν στον Ουέστμπρουκ και το παιχνίδι του μυαλού (vid)

Ντρέιμοντ Γκριν

i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Η... προκλητική άμυνα του Ντρέιμοντ Γκριν στον Ουέστμπρουκ και το παιχνίδι του μυαλού (vid)

Τον άφηνε επιδεικτικά και προκλητικά να σουτάρει. Ο Ουέστμπρουκ είχε 0/5 τρίποντα και ο Ντέιμοντ Γκριν του Γκόλντεν Στέιτ απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο καλός αμυντικός είναι, ακόμα κι όταν δεν παίζει άμυνα.

O Ντρέιμοντ Γκριν είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ και αυτή οι κοινή πεποίθηση κρατάει εδώ και μία δεκαετία. Ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και βασικότατο στέλεχος της ομάδας σε όλες της τής επιτυχίες, δεν προσπαθεί να «εξολοθρεύει» αντιπάλους μόνο βάζοντας δυνατά το κορμί του σε κάθε επαφή. Παίζει και με το μυαλό. 

Έτσι όταν είδε πως απέναντί του ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αποφάσισε να αμυνθεί με έναν παράδοξο τρόπο. Τον άφησε επιδεικτικά να σουτάρει, σε κάθε φάση που τον συνάντησε. Το θέμα είναι πως το έκανε και με έναν... εριστικό τρόπο, καθώς όταν ο γκαρντ των Κλίπερς βρισκόταν στη γραμμή του τριπόντου, ο Γκριν απομακρυνόταν κάνοντας βήματα πίσω και τις περισσότερες φορές στεκόταν πάνω από τρία μέτρα μακριά του. Μπορεί και περισσότερα. 

Ο Ουέστμπρουκ τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 0/5 τρίποντα, οι Ουόριορς διέλυσαν τους Κλίπερς στο δεύτερο ημίχρονο και ο Γκριν εξήγησε τις πρακτικές του. «Ήταν ένα παιχνίδι μυαλού», είπε. «Δεν είναι τόσο κακός σουτέρ, νομίζω ότι έχει ποσοστό 34-35%, αλλά ήταν ένα πνευματικό τρικ που χρησιμοποίησα και έπιασε», πρόσθεσε, ενώ και ο ίδιος ως... κακός σουτέρ, έχει βιώσει ανάλογες στιγμές από την άμυνα των αντιπάλων. Όχι βέβαια, με τέτοια υπερβολή αποχής από την άμυνα, όπως η δική του.