To όραμα των Μάβερικς και ο... καταραμένος Ουέστμπρουκ - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Ουέστμπρουκ, Τζορτζ, Λέοναρντ

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

To όραμα των Μάβερικς και ο... καταραμένος Ουέστμπρουκ - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 03.03.2023

Απομένουν περίπου 20 αγώνες για το τέλος της κανονικής διάρκειας και οι Μπακς σκοπεύουν να κρατηθούν στην κορυφή. Οι Κλίπερς ακόμα δεν έχουν νικήσει με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στην ομάδα, ενώ οι Μάβερικς των Ντόντσιτς και Ίρβινγκ ονειρεύονται κάτι περισσότερο από παρουσία στα play off.

Όταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πήγε για πρώτη φορά στο Λ.Α. το έκανε για να σπουδάσει και να παίξει κολεγιακό μπάσκετ με το UCLA. Η καριέρα του στο ΝΒΑ πάντως, δεν ξεκίνησε από την Καλιφόνια, αλλά εκεί... ολοκληρώνεται. Το 2021 αποκτήθηκε από τους Λέικερς, σε μία σεζόν που οι Λιμνάνθρωποι ξεκίνησαν ως πρωταθλητές (από την bubble season του 2020, στην εποχή του Covid) αλλά ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αγωνιστική χρονιά με τον Ουέστμπρουκ στην ομάδα χωρίς να λάβουν μέρος στα play off. 

Για να αποφύγουν νέα τραγωδία αποφάσισαν πριν από περίπου έναν μήνα να τον... απομακρίνουν. Ο 34χρονος δεν χρειάστηκε να μετακομίσει καθώς (μέσω των Τζαζ) κατέληξε και πάλι στο Λ.Α. Αυτή τη φορά για να αγωνιστεί με τους Κλίπερς, που τον κάλεσαν στην ομάδα για να αναβαθμίσουν τις ελπίδες τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ο στόχος! 

Από τη μέρα όμως που έβαλε τη φανέλα των Κλίπερς, η ομάδα χάνει συνεχώς. Κόντρα στους Ουόριορς βίωσαν την τέταρτη διαδοχική ήττα τους και πλέον το ερώτημα δεν είναι πόσες ελπίδες έχουν για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αλλά αν θα προλάβουν τα play off. Αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 33-32 βρίσκονται στην έβδομη θέση, που οδηγεί στα play in -και από εκεί στην post season. 

Ο Ντόντσιτς και ο Ίρβινγκ έβαλαν 82 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν τους Σίξερς (vids)
NBA

06:50 - 03.03.2023

Ο Ντόντσιτς και ο Ίρβινγκ έβαλαν 82 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν τους Σίξερς (vids)

Το Ντάλας με την συνδυαστική παρουσία των δύο σούπερ σταρς επικράτησε με το εντυπωσιακό 133-126 των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 42 πόντους και ο Κάιρι Ίρβινγκ 40, κυρίως όμως απέδειξαν πως αν… λειτουργήσουν σωστά τότε υπάρχει ελπίδα!

Οι Ντάλας Μάβερικς, που βρίσκονται στο ίδιο βαθμολογικό επίπεδο (με ρεκόρ 33-31) μετά την εντυπωσιακή νίκη επί των Σίξερς βρίσκονται μία θέση πάνω από τους Κλίπερς και ουσιαστικά αυτές οι δύο ομάδες, μαζί με τους Λέικερς που θα αγωνιστούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα μονομαχίσουν για την επιβίωσή τους. Από κοντά και οι Τίμπεργουλβς, Πέλικανς, Τζαζ, Μπλέιζερς και τους Θάντερ. Ολοι τους... παλεύουν για τις θέσεις 7-10 που δίνουν την ευκαιρία πρόκρισης στην οκτάδα της Δύσης. Απομένουν περίπου 20 ματς για το τέλος της κανονικής διάρκειας, οπότε σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. 

Σε όλη αυτή την ιστορία, η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του ΝΒΑ είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκεί τοποθετούνται πλέον, μετά το σερί (που συνεχίζεται...) των 16 νικών. Τα Ελάφια που ολοκληρώνουν και την προσθήκη του Γκόραν Ντράγκιτς, στο εξής έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: Το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς. Οι Σέλτικς και οι Νάγκετς θα προσπαθήσουν να τους «γκρεμίζουν» από την κορυφή, αλλά χρειάζονται πολλά ρίχτερ για να συμβεί αυτό. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Παρασκευής (3/3)

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Τορόντο Ράπτορς: 119-108
Ντάλας Μάβερικς - Φιλαδέλφεια Σίξερς: 133-126
Σαν Αντόνιο Σπερς - Ιντιάνα Πέισερς: 110-99
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Λ.Α. Κλίπερς: 115-91

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή