Δωρεά - «μαμούθ» του Γιάννη σε κέντρα ψυχικής υγείας στο Μιλγουόκι

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@ photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Δωρεά - «μαμούθ» του Γιάννη σε κέντρα ψυχικής υγείας στο Μιλγουόκι

Δημήτρης Χούπης 12:16 - 02.03.2023

O Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, αφού έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κέντρα ψυχικής υγείας του Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να κάνει το Μιλγουόκι να πίνει νερό στο όνομά του για τα αγωνιστικά του κατορθώματα, όμως είναι δεδομένο ότι οι κάτοικοι της πολιτείας τον αγαπούν πρώτα επειδή είναι άνθρωπος κι έπειτα επειδή είναι φανταστικός αθλητής.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς φροντίζει σε καθημερινή βάση να δείχνει ότι νοιάζεται για την πόλη που τον φιλοξενεί. Η τελευταία του σπουδαία κίνηση είναι η δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ιδρύματα ψυχικής υγείας στο Μιλγουόκι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντρέικ Μπέντλι που εργάζεται για την Journal Sentinel, ο Γιάννης έδειξε ξανά το κοινωνικό του πρόσωπο και η προσφορά του δεν πέρασε απαρατήρτη:

«Αποφασίσαμε ως οικογένεια να συγκεντρωθούμε και να ιδρύσουμε αυτόν τον οργανισμό για να κάνουμε ουσιαστικά αυτό που έκαναν οι άνθρωποι για εμάς. Να δώσουμε μία χείρα βοηθείας και μια ευκαιρία για να γίνουν σπουδαίοι σε ό,τι επιλέξουν, όπως έκανα κι εγώ», είχε δηλώσει ο Γιάννης όταν ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF).

Ο Γιάννης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων του, κάτι που δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό στην Πολιτεία του Μιλγουόκι, που ούτως ή άλλως λατρεύεται σαν Θεός...