Οι Κινγκς με θάρρος και ψυχραιμία νίκησαν τους Κλίπερς που… βυθίζονται στη Δύση (vids)

Ντομάντας Σαμπόνις

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς με θάρρος και ψυχραιμία νίκησαν τους Κλίπερς που… βυθίζονται στη Δύση (vids)

O Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε το λάθος, ο Ντομάντας Σαμπόνις ευστόχησε στις βολές, ο Πολ Τζορτζ βρήκε σίδερο στο τελευταίο σουτ και οι Σακραμέντο Κινγκς πήραν το ντέρμπι της Καλιφόρνια επικρατώντας με 126-125 των Λ.Α. Κλίπερς - Νίκες για Νάγκετς και Ουόριορς.

Στα επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε χάσει μέσα από τα χέρια του την κατοχή των Κλίπερς, οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν στη γραμμή των ελευθέρων βολών με τον Ντομάντας Σαμπόνις

Ο Λιθουανός δεν χαρίστηκε, ευστόχησε εις διπλούν και έδωσε το προβάδισμα με 128-127 στους Βασιλιάδες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια. Οι Κλίπερς του Λ.Α. προσπάθησαν να κλέψουν τη νίκη στην εκπνοή, αλλά το σουτ του Πολ Τζορτζ δεν βρήκε στόχο. 

Το Σακραμέντο που συνεχίζει μία σπουδαία πορεία στη δυτική περιφέρεια και πλέον κοιτάει τους υπόλοιπους από την τρίτη θέση οδήγησε τους Κλίπερς στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους. Από τη μέρα που πήραν τον Ράσελ Ουέστμπρουκ τίποτα δεν πάει καλά κι από τη στιγμή που αποφάσισαν να τον βάλουν στην πρώτη τους πεντάδα μετράνε πέντε διαδοχικές ήττες! 

Στα του παιχνιδιού οι Κινγκς είδαν έξι παίκτες να βάζουν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον ΝτιΑρόν Φοξ να σημειώνει τους περισσότερους όλων (33 πόντους) και τον Σαμπόνις να προσφέρει 23 πόντους, 10 ριμπάουτ και 7 ασίστ. 

Στην εκπνοή ο Ραντλ «σκότωσε» το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη πλέον δεν αστειεύεται (vids)
NBA

06:34 - 04.03.2023

Στην εκπνοή ο Ραντλ «σκότωσε» το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη πλέον δεν αστειεύεται (vids)

Οι Νικς ήθελαν δύο πόντους στην τελευταία επίθεση για να νικήσουν και ο Τζούλιους Ραντλ τους προσέφερε τρεις. Έφθασε τους 43 και η Νέα Υόρκη επικράτησε με 122-120 στο Μαϊάμι - Οι Μάτζικ… πέρασαν από τη Σάρλοτ.

Για τους Κλίπερς ο Ουέστμπρουκ είχε 27 πόντους, 10 ασίστ, αλλά και το… μοιραίο λάθος που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη.

Ντένβερ - Μέμφις: 113-97

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε για 25η φορά φέτος triple double! Είχε 18 πόντους, άλλα τόσα ριμπάουτ και 10 ασίστ στη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς με 113-97 επί των Μέμφις Γκρίζλις. 

Πλέον οι Σβόλοι είναι (όχι στατιστικά, αλλά πρακτικά) αδύνατο να αποχοριστούν την πρώτη θέση της Δύσης. Έχουν ρεκόρ 45-19 και οι Γκρίζλις που τους… καταδιώκουν, πλέον έχουν πέντε ήττες περισσότερες (38-24). Άρα οι Νάγκετς αναμένεται να πάνε στα play off με το απόλυτο πλεονέκτημα στην περιφέρειά τους, πράγμα που κάνει τους σφετεριστές του δαχτυλιδιού να… ανησυχούν. Ειδικά από τη στιγμή που πλέον ο Γιόκιτς παίρνει με μεγάλη συχνότητα τις βοήθειες από τους Τζαμάλ Μάρεϊ (22 πόντοι, 9 ασίστ) και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (26 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Για το Μέμφις, ο Τζα Μοράντ ήταν πρώτος σκόρερ με 27 πόντους, ενώ είχε και 10 ασίστ.

Γκόλντεν Στέιτ - Νέα Ορλεάνη: 108-109

Λίγες ώρες πριν επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Στέφεν Κάρι, o Κλέι Τόμπσον με 27 πόντους έδωσε άλλη μία νίκη στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Αυτή τη φορά με 108-99 επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς. 

Οι πρωταθλητές έκαναν το 5-0 στα εντός έδρας ματς από τη στιγμή που χτύπησε ο ηγέτης τους και τώρα που επιστρέψει (το βράδυ της Κυριακής κόντρα στους Λέικερς) θα προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στην κατάταξη. Κόντρα στους Πέλικανς πάντως, πέραν του Τόμπσον, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα έκανε εξαιρετική δουλειά ερχόμενος από τον πάγκο (19 πόντοι) και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της… ανατροπής. Ναι! Οι Πολεμιστές για μία ακόμα φορά βρέθηκαν να χάνουν σχεδόν με 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επέστρεψαν. 

Το έχουν κάνει τότε και τότες φορές φέτος που μοιάζει σαν να είναι το σύστημά τους. Για τους ηττημένους Πελεκάνους ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε 25 πόντους, ο Μπράντον Ίνγκραμ πρόσθεσε 17, αλλά χωρίς τον Ζάιον Ουίλιαμσον η ομάδα δεν έχει τύχη.