O Σακίλ έκατσε στο θρόνο του Ορλάντο και η φανέλα με το Νο 32 στην οροφή του γηπέδου (vids)
i

© photo by Julio Aguilar / Getty Images / Ideal Images

O Σακίλ έκατσε στο θρόνο του Ορλάντο και η φανέλα με το Νο 32 στην οροφή του γηπέδου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 14.02.2024

Οι Ορλάντο Μάτζικ, πριν την αναμέτρηση (και τελικά την ήττα) από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τίμησαν τον Σακίλ Ο'Νιλ. Ο θρυλικός σέντερ έπαιξε στην ομάδα της Φλόριντα τα πρώτα τέσσερα χρόνια (1992-1996) της συγκλονιστικής πορείας του στο ΝΒΑ.

Όταν εμφανίστηκε στον «μαγικό πλανήτη» η πρώτη του κατοικία ήταν το Ορλάντο. Με τους Μάτζικ ο Σακίλ Ο'Νιλ έγινε μονομιάς σούπερ σταρ, πολύ πριν γίνει ένας από τους πιο κυρίαρχους σέντερ όλων των εποχών. Ναι μεν τις μεγάλες του στιγμές της έζησε στο Λ.Α., μαζί με τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ, συνεργαζόμενοι στις επιτυχίες των Λέικερς, αλλά για τον Shaq το Ορλάντο ήταν πάντα στην καρδιά του. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό του σπίτι (από τα δεκάδες που διαθέτει) βρίσκεται στην συγκεκριμένη πόλη της Φλόριντα και εκεί μένει τις περισσότερες μέρες του έτους, ακόμα και τώρα! 

Οι Μάτζικ, είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό μία τελετή για να τιμήσουν τον άνθρωπο που στα μέσα της δεκαετίας του '90, παρέα με τον εντυπωσιακό Πένι Χάρνταγουεϊ, αν και νεαροί και άπειροι, παραλίγο να προσφέρουν στην ομάδα το πρωτάθλημα -που ακόμα και σήμερα δεν έχουν στην κατοχή τους. Έφθασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μέχρι τους τελικούς του 1995, τότε που έχασαν από τους Χιούστον Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον

Ο Σακίλ Ο'Νιλ αγωνίστηκε στο Ορλάντο από το 1992 μέχρι το 1996 και πλέον, η φανέλα του με το Νο 32 θα βρίσκεται για πάντα στο γήπεδο των Μάτζικ. Ψηλά στην οροφή. Εκεί που ανέβηκε, λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τότε που ο Diesel πάτησε το παρκέ, έκατσε στον θρόνο του (κυριολεκτικά), πήρε τον λόγο φορώντας το κλασσικό bomber jackets με τα λογότυπα της ομάδας και μετά παρακολούθησε την εμφάνιση που τίμησε να ανεβαίνει σιγά σιγά στον... ουρανού του Kia Center, που όταν αγωνιζόταν σε αυτό ονομαζόταν TD Waterhouse. 

Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

07:26 - 14.02.2024

Οι «κυκλοθυμικοί» Μπακς έχασαν απο τους... μισούς Χιτ στο Μιλγουόκι (vids)

Μία μέρα μετά την τρομερή νίκη και την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Νάγκετς, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους Μαϊάμι Χιτ. Έχασαν εντός έδρας με 123-97, παρά το γεγονός ότι οι Φλόγες αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζίμι Μπάτλερ και Τέρι Ροζίερ.

Αργότερα πάντως, οι Θάντερ χάλασαν το κέφι των Μάτζικ, καθώς τους νίκησαν με 127-113 και ο Τζέιλεν Ουίλιαμς με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ διέλυσαν την άμυνα των γηπεδούχων. Ο πρώτος έβαλε 33 πόντους, ο δεύτερος 32 και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.