Στον... ουρανό του Ορλάντο ο Σακίλ Ο'Νιλ - Οι Μάτζικ αποσύρουν την πρώτη φανέλα στην ιστορία τους (vids)
i

© photo by Jamie McCarthy / Getty Images / Ideal Images

Στον... ουρανό του Ορλάντο ο Σακίλ Ο'Νιλ - Οι Μάτζικ αποσύρουν την πρώτη φανέλα στην ιστορία τους (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:47 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 05.01.2024

Στην 35η σεζόν τους στο ΝΒΑ οι Ορλάντο Μάτζικ αποφάσισαν να αποσύρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μία φανέλα. Και η επιλογή τους ήταν ξεκάθαρη: Το Νο 32 που φόρεσε γι' αυτούς ο Σακίλ Ο'Νιλ κανείς στο μέλλον δεν θα έχει δικαίωμα να το φορέσει.

H απίστευτη πορεία του στο ΝΒΑ ξεκίνησε το 1992 από το ηλιόλουστο Ορλάντο. Οι Μάτζικ τον επέλεξαν στο Νο 1 του Draft εκείνης της χρονιάς και πάνω του στήριξαν τα πάντα. Το αγωνιστικό τους προφίλ και το εμπορικό τους τμήμα. 

Ο Σακίλ Ο'Νιλ με την ομάδα της Φλόριντα έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα και μπορεί να μην κατέκτησε πρωτάθλημα μαζί τους, αλλά έφθασε πολύ κοντά. Σε νεαρή ηλικία οδήγησε (μαζί με τον εκρηκτικό Άνφερνι «Πένι» Χάρνταγουεϊ) στους τελικούς του ΝΒΑ, το 1995, τότε που... έπεσε πάνω στους Χιούστον Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον

Αργότερα στην καριέρα του ο «Σακ» εκτός του ότι έγινε παντοδύναμος άρχισε να φοράει και δακτυλίδια. Έφθασε τις τέσσερις κατακτήσεις της κορυφής, τρεις με τον Κόμπε Μπράιαντ στους Λέικερς και άλλη μία με τον Ντουέιν Ουέιντ στους Χιτ και μπορεί ουσιαστικά η καριέρα του να καθορίστηκε από την πορεία του στο Λ.Α., αλλά οι Ορλάντο Μάτζικ ποτέ δεν τον ξέχασαν και ποτέ δεν έπαψαν να τον αγαπούν. Ούτε ο Σακίλ Ο' Νιλ αυτούς. 

Τώρα, ήρθε η στιγμή ο οργανισμός του Ορλάντο, οι διοίκηση, οι άνθρωποι της πόλη και όλοι όσοι τον έζησαν να τον τιμήσουν. Οι Μάτζικ αποφάσισαν να αποσύρουν την πρώτη φανέλα της ιστορίας τους και αυτή θα είναι του Σακίλ Ο'Νιλ με το Νο 32. Μάλιστα, ανακοίνωσαν πως η τελετή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

H πρώτη συνάντηση των δύο... φρικιών - Τα highlights από την «μονομαχία» του Αντετοκούνμπο με τον Ουεμπανιαμά (vid)
NBA

09:45 - 05.01.2024

H πρώτη συνάντηση των δύο... φρικιών - Τα highlights από την «μονομαχία» του Αντετοκούνμπο με τον Ουεμπανιαμά (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 44 πόντους και οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Σπερς στο Σαν Αντόνιο, την ώρα που ο εορτάζων Βικτόρ Ουεμπανιάμα έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του και οι δυο τους δημιούργησαν εντυπωσιακές στιγμές στο παρκέ.

Οι Μάγοι φέτος συμπληρώνουν 35 χρόνια στο ΝΒΑ, καθώς εντάχθηκαν σε αυτό το 1989 και ο Σακίλ Ο'Νιλ αν και έπαιξε μόλις τέσσερις σεζόν καθόρισε την ομάδα και την επηρεάζει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, το... βασικό του σπίτι βρίσκεται στο Ορλάντο και περνάει αρκετό καιρό μένοντας εκεί. Αν και στην πραγματικότητα περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και είτε κάνει business ή παίζει μουσική σε φεστιβάλ και κλαμπς

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!