Στο Σαν Αντόνιο ο Αντετοκούνμπο έκανε... έκπληξη στα γενέθλια του Ουεμπανιαμά - Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς (vids)
i

© photo by Ronald Cortes / Getty Images / Ideal Images

Στο Σαν Αντόνιο ο Αντετοκούνμπο έκανε... έκπληξη στα γενέθλια του Ουεμπανιαμά - Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 05.01.2024

Με 44 πόντους και 14 ριμπάουντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη του συνάντηση με τον 20χρονο πλέον, Βικτόρ Ουεμπανιαμά (27 πόντοι), έβαλε τους Μπακς και πάλι στη θέση του νικητή. Το 125-121 ήταν οριακό και οι μάχες των δύο πρωταγωνιστών έντονες και εντυπωσιακές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Είναι ο σωματοφύλακας και ο πνευματοφύλακας του Μιλγουόκι και τώρα που η ομάδα του βρισκόταν σε δυσάρεστη θέση -μετά τις διαδοχικές ήττες από τους Πέισερς- ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να θυμίσει σε όλους ποιος είναι αυτός που καθορίζει το παιχνίδι. 

Τη μέρα λοιπόν, που τελέστηκε η πρώτη συνάντησή του με το νέο... φρικιό του ΝΒΑ, τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος παρεμπιπτόντως την ίδια μέρα συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής (ζωή να 'χει) οι Μπακς με τον Αντετοκούνμπο να βάζει 44 πόντους και κατεβάζει 14 ριμπάουντ και να προσφέρει στους συμπαίκτες του 7 ασίστ, νίκησαν στο Σαν Αντόνιο με 125-121. Σε ένα ματς που ο Ουεμπανιαμά έδειξε και απέδειξε πως το μέλλον του ανήκει. 

Ουσιαστικα οι δυο τους με τη μονομαχία τους πάνω στο παρκέ, εκτός του ότι εντυπωσίασαν τα πλήθη, εντυπωσίασαν και ο ένας τον άλλον. «Είναι απίστευτο ταλέντο», παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ανακουφισμένος για το αποτέλεσμα ο Greek Freak για τον νεαρό Γάλλο. «Μπορεί να σκοράρει όποια στιγμή θέλει και παίζει το παιχνίδι με το σωστό τρόπο», είπε από τη θέση του νικητή, αλλά εκτιμώντας απεριόριστα αυτά που είδε στο παρκέ από τον ύψους 224 εκατοστών σταρ των Σπυρουνιών, που τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 μπλοκ

Ο Wemby με το τέλος του παιχνιδιού, ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε αυτός και η ομάδα του, αλλά απογοητευμένος για την ήττα τη μέρα των γενεθλίων του, αποχώρησε γρήγορα γρήγορα από το παρκέ και μάλιστα προσπέρασε τον Αντετοκούνμπο χωρίς να τον χαιρετήσει. Βέβαια, αργότερα μόνο κολακευτικά σχόλια είχε να πει για τον Ελληνονηγιριανό φόργουορντ που ουσιαστικά τον έχει εμπνεύσει μεγαλώνοντας και τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/1) πάνω στο παρκέ του προσέφερε μία χρήσιμη εμπειρία για το μέλλον. 

Ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε τον Αντετοκούνμπο, μιας και πριν από περίπου δύο εβδομάδες (19 Δεκεμβρίου) όταν οι Σπερς είχαν παίζει στο Μιλγουόκι ο Γάλλος ήταν εκτός λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Αυτή τη φορά ήταν... εντός και μάλιστα ναι μεν έχασε, αλλά λίγο έλειψε να νικήσει. 

Ο Αντετοκούνμπο όμως, έβαλε δύο τρίποντα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Το πρώτο 180'' πριν το φινάλε που ισοφάρισε σε 118-118, κι άλλο ένα 34'' πριν το τέλος που έδωσε προβάδισμα στους Μπακς με 121-118 κι ενώ λίγο πριν (53'') ο Ουεμπανιαμά, αφού πρώτα έκανε τάπα στον Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε σκοράρει με τη σειρά του σε τρίποντο ισοφάρισης. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!