Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δουλεύει με το «βλέμμα» στην προετοιμασία των Θάντερ

Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δουλεύει με το «βλέμμα» στην προετοιμασία των Θάντερ

Χρήστος Τσάλτας 19:08 - 09.08.2023

Το απόγευμα της Τρίτης ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Σερβία και το Sportal καταγράφει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του άσου των Θάντερ στη δράση.

Το φετινό καλοκαίρι αν και μοιάζει ήρεμο, μόνο τέτοιο δεν είναι για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο Σέρβος άσος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, η οποία ήταν η τρίτη του στο ΝΒΑ και ως εκ τούτου έχασε μεγάλο μέρος της regular season των «κεραυνών».

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως αυτή τη σεζόν έπαιξε μόλις 32 παιχνίδια, τα οποία είναι τα λιγότερα στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Ό,τι δεν σε σκοτώνει, όμως, σε κάνει πιο δυνατό και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του «Πόκου», ο οποίος έχει αποφασίσει να τα αφήσει όλα πίσω, να κάνει νέο ξεκίνημα και να παρουσιαστεί καλύτερος και πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι @Photo by Alex Bierens de Haan/Getty Images

Για το λόγο αυτό τις τελευταίες εβδομάδες, που βρίσκεται στην Ελλάδα, δουλεύει εντατικά σε ατομικό επίπεδο, μαζί με 2 προπονητές των Θάντερ που επιβλέπουν την κατάτασή του. Ο τραυματισμός έχει υποχωρήσει, ο Ποκουσέφσκι νιώθει καλύτερα, όμως δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού κάνει κανονικά προπονήσεις με μπάλα, έχοντας επιστρέψει σε καλή αγωνιστική κατάσταση ξανά. Στην παρούσα φάση όμως δεν μπορεί να κάνει ακόμα προπονησεις 5 εναντίον 5 με πλήρη ένταση και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε εκτός δράσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Σερβία. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτός ήταν ο λόγος που οι Θάντερ δεν έδωσαν το «ΟΚ» ώστε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού να βρεθεί στη Μανίλα μαζί με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Παρά τον... συνωστισμό που υπάρχει για μια θέση στο ροτέισιον των Θάντερ, οι ιθύνοντες την ομάδα πιστεύουν στο ταλέντο του εκρηκτικού άσου και θέλουν να του δώσουν ακόμα μια ευκαιρία να δείξει την αξία του, στον 4ο -και τελευταίο- χρόνο του rookie contract που υπέγραψε με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι.

Πόσο θα χρειαστεί όμως ώστε ο Ποκουσέφσκι να μπει και πάλι σε πλήρη ρυθμό και να είναι έτοιμος στο 100%; Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως στις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες ο Σέρβος άσος θα είναι απολύτως έτοιμος να προπονηθεί στα... κόκκινα και μαζί με τους συμπαίκτες του. Για την ώρα ακολουθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα των Θάντερ, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έαφος τον επόμενο μήνα θα περάσει στην επόμενη φάση προετοιμασιας, όπου θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο στροφές.

Άλλωστε η προετοιμασία που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο έχει ως κεντρικό άξονα την έναρξη του training camp με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο «Πόκου» έχει... σημαδέψει την προετοιμασία των «κεραυνών» ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος και να δείξει πως αξίζδει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας του Μαρκ Νταϊγκνόλτ. Το οποίο φέτος είναι πιο... γεμάτο από κάθε άλλη χρονιά.

Γεγονος που σημαίνει πως και ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα πιο έντονος για τον χαρισματικό άσο, που στην 4η σεζόν του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έχει πολλά να αποδείξει.