Ο Ερυθρός Αστέρας έκλεισε την... πόρτα στον Αλεξέι Σβεντ - Ο Ρώσος σκόρερ πλέον είναι πιο κοντά στην Κίνα, παρά στην Euroleague

Αλεξέι Σβεντ

i

© Intime

Ο Ερυθρός Αστέρας έκλεισε την... πόρτα στον Αλεξέι Σβεντ - Ο Ρώσος σκόρερ πλέον είναι πιο κοντά στην Κίνα, παρά στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 14:22 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 24.09.2023

Ήθελε να επιστρέψει στο επίπεδο της Euroleague, αλλά ο Αλεξέι Σβεντ από τη στιγμή που δεν ευδοκίμησε η επικοινωνία και η πρόθεσή του να αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα ουσιαστικά ξεγράφει το ενδεχόμενο. Ο 34χρονος Ρώσος γκαρντ που αποχαιρέτησε την ΤΣΣΚΑ ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην Κίνα.

Το τέλος της συνεργασίας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δημιούργησε την πιθανότητα επιστροφής του στην Euroleague. Κάποια στιγμή η πιθανότητα αυτή φάνηκε να αποκτά υπόσταση, καθώς ο Αλεξέι Σβεντ ναι μεν αυτοπροτάθηκε στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ταυτόχρονα η ομάδα του Βελιγραδίου το σκέφτηκε σοβαρά. Μόνο που πλέον, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Δεν θα υπάρξει συνεργασία. 

Ο 34χρονος Ρώσος, γκαρντ, ένας από τους ασταμάτητους σκόρερ της γενιάς του, ενημερώθηκε πως ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει καλύψει τις ανάγκες του και τώρα οι επιλογές του είναι πολύ περιορισμένες. Ακόμα και στην πατρίδα του δεν υπάρχουν ομάδας με ανοικτό μπάτζετ που μπορούν να τον δελεάσουν και γι' αυτό πλέον προσανατολίζεται στις προσφορές που υπάρχουν και εκείνες που μπορεί να υπάρξουν από την Κινα. 

Ο Σβεντ είναι ένας παίκτης σε προχωρημένη ηλικία, αλλά εγνωσμένης αξίας και συγκεκριμένων πολύ ποιοτικών χαρακτηριστικών. Επίσης έχει κασέ με επταψήφιο αριθμό και μόνο στο CBA πλέον μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει. Αν βέβαια, αυτό που ψάχνει είναι τα χρήματα. 

Πάντως, την περασμένη σεζόν στην VTB League της Ρωσίας (συμμετέχουν επίσης μία ομάδα της Λευκορωσίας και μία του Καζακσταν) είχε 17 πόντους με 35% στα σουτ τριών πόντων, ενώ τη στατιστική του εμπλούτισε με 7,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ. 

Ο Ερντογάν και πάλι στο παρκέ - Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο ΜVP γιατί μπορεί! (vid)
REST OF THE WORLD

13:43 - 24.09.2023

Ο Ερντογάν και πάλι στο παρκέ - Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο ΜVP γιατί μπορεί! (vid)

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε για μπάσκετ με τους φίλους και τους πιστούς βουλευτές του, μόνο που τώρα δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ. Ήταν εύστοχος, αν και κανένας δεν τόλμησε να τον μαρκάρει...

Ο Σβεντ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε 11 σεζόν στο επίπεδο της Euroleague, με την ΤΣΣΚΑ και την Χίμκι, ενώ από το 2012 έως το 2015 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τέσσερις ομάδες: Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Χιούστον Ρόκετς και Νιου Γιορκ Νικς.