«Και τη νέα σεζόν στην Euroleague η Άλμπα»

Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας

i

Photo by Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

«Και τη νέα σεζόν στην Euroleague η Άλμπα»

Νίκος Καλαμπάκας 17:07 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 17.05.2024

Εξασφαλισμένη θέση στην Euroleague της σεζόν 2024-2025 έχει η Άλμπα Βερολίνου αφού η ομάδα παρουσίασε έγγραφο με την υπογραφή Μπερτομέου που της δίνει νέα wild card.

Η παρουσία της Άλμπα στην Euroleague δεν είναι αυτή που προσδοκούν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας, αφού ο σύλλογος του Βερολίνου βρίσκεται συνεχώς στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι παίκτες της Άλμπα δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην Euroleague και φέτος ξεκίνησαν συζητήσεις για το μέλλον της στη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής η άποψη που κυριαρχούσε στις συζητήσεις ήταν ότι τη νέα σεζόν η ομάδα δεν θα αγωνίζεται στην κρουφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ωστόσο δημοσίευμα του 'encestando.es, αλλάζει τα δεδομένα, αφού σύμφωνα με αυτό η διοίκηση της ομάδας έχει παρουσιάσει έγγραφο στην Euroleague το οποίο εγγυάται ότι θα είναι και τη νέα σεζόν... ευρωλιγκάτη!

«Η Άλμπα Βερολίνου παρουσίασε ένα έγγραφο στην Ευρωλίγκα, υπογεγραμμένο από τον Τζόρντι Μπερτομέου, που εγγυάται την επέκταση της παρουσίας της στη διοργάνωση μέχρι τη σεζόν 2024-25. Αναφέρουν ότι η παρουσία τους στη διοργάνωση είναι εξασφαλισμένη για την επόμενη σεζόν, κάτι, που αλλάζει τα πλάνα των υπευθύνων της Ευρωλίγκας. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά την κατάσταση με τη Βαλένθια, αλλά και τη σερβική ομάδα, που δεν θα κατακτήσει την Αδριατική Λίγκα», αναφέρει το δημοσίευμα που γεννά μια σειρά από ερωτηματικά.

Η Άλμπα δεν είναι στις βασικές υποψήφιες ομάδες που θα πάρουν wild card για την επόμενη σεζόν, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι σύλλογοι θα βρίσκονται στο νέο πρωτάθλημα.

Οι σύλλογοι που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας, Βιλερμπάν, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου, ενώ μια εκ των Παρί και Μπουργκ που κοντράρονται στους τελικούς του Eurocup θα πάρουν... προαγωγή!

Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα!