Βούτυρο στο ψωμί του Αταμάν την πιο κατάλληλη στιγμή!

Βούτυρο στο ψωμί του Αταμάν την πιο κατάλληλη στιγμή!

Ηλίας Λαλιώτης 23:19 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 08.04.2024

Η απαράδεκτη εμφάνιση που έκανε ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο ήρθε στο… ιδανικό σημείο για τον Εργκίν Αταμάν. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Κανείς προπονητής δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να έχει αυτή την εικόνα που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός AKTOR στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, το απόγευμα της Δευτέρας (8/4). Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη, όμως, αν ο Εργκίν Αταμάν είδε κάτι… θετικό μέσα σε όλα αυτά τα απαράδεκτα που έκαναν οι παίκτες του στο κλειστό της Καλλιθέας.

Οι «πράσινοι» προέρχονταν από δύο σπουδαία «διπλά» σε Μπολόνια και Μόναχο για την EuroLeague και -ως ένα σημείο- ήταν αναμενόμενο να παρουσιάσει δείγματα χαλάρωσης και έλλειψης ενέργειας. Κυρίως οι παίκτες που έχουν τραβήξει το… κουπί έως τώρα και είναι πρωταγωνιστές στην εκπληκτική πορεία που κάνει η ομάδα τους σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Επιβεβαίωσε την ανανέωση με τον Παναθηναϊκό ο Γκριγκόνις - «Βρήκα την ομάδα που με πίστεψε για πάνω από ένα χρόνο»
EUROLEAGUE

22:46 - 08.04.2024

Επιβεβαίωσε την ανανέωση με τον Παναθηναϊκό ο Γκριγκόνις - «Βρήκα την ομάδα που με πίστεψε για πάνω από ένα χρόνο»

Ο Μάριους Γκριγκόνις επιβεβαίωσε πως υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027 με τον Παναθηναϊκό AKTOR, τονίζοντας πως ήταν σημαντικό για τον ίδιο πως βρήκε την ομάδα που τον πίστεψε για πάνω από ένα χρόνο.

Αλλά η αλήθεια είναι πως στη Ρόδο το παράκαναν. Και κυρίως αυτοί από τους οποίους περιμένεις να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να ακολουθήσουν το παράδειγμα συμπαικτών τους, οι οποίοι μέσα από τέτοια παιχνίδια της Basket League κέρδισαν την εμπιστοσύνη και τον χρόνο του Εργκίν Αταμάν στα ματς που «καίνε» στην Ευρωλίγκα. Όπως έκαναν για παράδειγμα οι Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ πρόσφατα, ή ο Αντετοκούνμπο παλιότερα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός απέναντι στον Κολοσσό και δεν το πλήρωσε με μια ήττα που θα έκανε το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας (15/4) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ «ζωής και θανάτου» για το πλεονέκτημα στα playoffs. Με τον Μάριους Γκριγκόνις να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του στο Τριφύλλι, λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας του για νέο συμβόλαιο, οι «πράσινοι» εξακολουθούν έχουν το μαξιλαράκι της μιας νίκης παραπάνω από τον «αιώνιο αντίπαλο» (μιας κι έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία ακόμα και με ήττα στο μεταξύ τους ματς).

Δεν θα ήταν το ίδιο τυχερός, όμως, αν απέναντί του βρισκόταν μια άλλη ομάδα. Είτε από το πρωτάθλημα, είτε -ακόμα περισσότερο- από την Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό και θεωρώ πως αυτή η κάκιστη εμφάνιση ίσως να ήρθε στο κατάλληλο σημείο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Λίγο πριν τα μεγάλα ματς που ακολουθούν. Τον «τελικό» της δεύτερης θέσης με την Άλμπα Βερολίνου και τα ματς των playoffs της EuroLeague.

Τέτοιες καταστάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί του Εργκίν Αταμάν. Ναι, ο Τούρκος προπονητής ήταν σκληρός με τους παίκτες του. «Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε αυτή τη φανέλα» είπε, έχοντας νωρίτερα «κράξει» τον Λούκα Βιλντόζα για την ευκαιρία που πέταξε στα σκουπίδια. Σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιεί τον Αργεντινό, όπως δεν το είχε κάνει νωρίτερα στη σεζόν με τον Ερνανγκόμεθ ή παλιότερα με τον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Αυτός είναι ο τρόπος του για να ξυπνήσει τους πάντες. Αυτός είναι ο τρόπος του για να περάσει τη νοοτροπία νικητή που οφείλει να έχει ο Παναθηναϊκός.

Και με αυτόν τον τρόπο έφερε το Τριφύλλι ως εδώ! Ο Αταμάν αποτελεί εγγύηση πως αυτή η εμφάνιση στη Ρόδο θα αποτελέσει μια κακή παρένθεση και τίποτα παραπάνω…

ΥΓ. Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 2 από τις 3 ανανεώσεις που θέλει να κάνει με Γκραντ και Γκριγκόνις. Σύντομα θα ξέρουμε αν θα πετύχει το κόλπο γκρόσο και με τον Κέντρικ Ναν.