Επιστροφή στις νίκες για τη Βαλένθια

Άλμπα - Βαλένθια

i

Photo by Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Επιστροφή στις νίκες για τη Βαλένθια

Νίκος Καλαμπάκας 22:54 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:41 - 02.02.2024

Η Βαλένθια ήταν καταιγιστική στην έδρα της Άλμπα και έφτασε στη 13η νίκη της στην Euroleague αφού επικράτησε εύκολα των Γερμανών (66-81)

Μετά την ήττα της στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα η Βαλένθια έβγαλε αμέσως αντίδραση και επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Άλμπα Βερολίνου με 81-66.

Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα του αγώνα και η δουλειά φάνηκε και ήταν εύκολη κόντρα στους παίκτες του Γκονζάλεθ οι οποίοι δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις «νυχτερίδες».

Ο Σέμι Οτζελέγε έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, δίνοντας στη Βαλένθια την ώθηση που ήθελε προκειμένου να φτάσει στη 13η φετινή της νίκη στην Euroleague.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Μούμπρου μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και στο τέλος της 1ης περιόδου είχε μικρή διαφορά (15-20) όμως είχε κάνει σαφές στους γηπεδούχους ότι δεν πήγε να ηττηθεί στο Βερολίνο.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την ενέργειά τους και κατάφερναν να αυξάνουν τη διαφορά. Στο ημίχρονο βρέθηκαν μπροστά με 12 πόντους (30-42) και έδειχναν απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Αυτή την επικύρωσαν ουσιαστικά στην 3η περίοδο, αφού δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους και στο 30' το σκορ ήταν στους 20 πόντους (45-65).

Ο αγώνας είχε πάρει πλέον τον δρόμο του και το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε που θα φτάσει η τελική διαφορά. Οι Ισπανοί συνέχισαν στο τέμπο τους, οι Γερμανοί απαντούσαν στα καλάθια όμως δεν έβρισκαν ένα σερί που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι και κάπως έτσι ο αγώνας κρίθηκε υπέρ της Βαλένθια που επιστρέφει στην Ισπανία με χαμόγελα.

MVP

O Σέμι Οτζελέγε ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Σμείωσε 18 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ όντας το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Βαλένθια.

Το κλειδί του αγώνα

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Η Βαλένθια είναι εξαιρετική φέτος στην άμυνα και το έδειξε και στη Γερμανία. Οι παίκτες της Άλμπα δεν μπόρεσαν ποτέ να την απειλήσουν ουσιαστικά!

Επόμενη αγωνιστική

Η Βαλένθια υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ η Άλμπα αγωνίζεται στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Διαιτητές: Πατέρνικο, Ντιφαλά, Μπιθουέλ

Δεκάλεπτα: 15-20, 30-42, 45-65, 66-81

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης