Αμετακίνητος από το Πριγκιπάτο και τη Μονακό ο Ντόντα Χολ (vid)

Ντόντα Χολ, Μουσταφά Φαλ

i

© Intime

Αμετακίνητος από το Πριγκιπάτο και τη Μονακό ο Ντόντα Χολ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 06.07.2023

Παρά τις φήμες περί αποχώρησης ο Ντόντα Χολ ετοιμάζεται για την τρίτη σεζόν του στο Μονακό. Ο 25χρονος σέντερ και ο σύλλογος από το Πριγκιπάτο σκοπεύουν να τιμήσουν το συμβόλαιό τους που ολοκληρώνεται το 2025.

Παρά το γεγονός ότι δεσμευόταν -έτσι κι αλλιώς- με συμβόλαιο από τη Μονακό η περίπτωση του Ντόντα Χολ είχε απασχολήσει ομάδες της Euroleague. Κι επειδή δεν ήταν δα και εντυπωσιακός ή αναντικατάστατος με την παρουσία του στην ομάδα του Πριγκιπάτου, είχαν δημιουργηθεί αμφιβολίες για το αν θα τιμήσει την αρχική του συμφωνία (που έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2025) με την ομάδα. 

Τελικά, τα αθλητικά του προσόντα και η αμυντική του συνεισφορά είναι κάτι που η Μονακό δεν θα αφήσει να χαθεί από το ρεπερτόριό της και οι δύο πλευρές ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται. O 25χρονος σέντερ λοιπόν, ετοιμάζεται για την τρίτη χρονιά του στην ομάδα, ενώ πέρσι είχε 7,5 πόντους και 5,5 ριμπάουντ στην Euroleague, βάζοντας και αυτός το... χέρι του σε μία πορεία που οδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four της λίγκας. 

Την ίδια ώρα, είχε και ανάλογα νούμερα στη στατιστική κατά τη διάρκεια του Γαλλικού πρωταθλήμαυος (7 πόντοι, 4,9 ριμπάουντ), εκεί που τελικά οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς νίκησαν στη σειρά των τελικών της Μετροπολιτάνς '92 του Βικτόρ Ουεμπανιαμά και κατέκτησαν το τρόπαιο.  

H Mονακό πάντως, είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι στιγμής στάση του Χολ στην Ευρώπη. Το 2021 άφησε την πατρίδα του, έπειτα από περιορισμένες εμφανίσεις με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Μπρούκλιν Νετς το 2020 και με τους Ορλάντο Μάτζικ το 2021. Συνολικά έπαιξε 22 ματς με τις τρεις ομάδες του ΝΒΑ σε δύο σεζόν και είχε 5,1 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μέσο όρο.