Δυναμώνει με Πολονάρα η Βίρτους Μπολόνια

Ακίλε Πολονάρα

Δυναμώνει με Πολονάρα η Βίρτους Μπολόνια

Χρήστος Τσάλτας 10:42 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 06.07.2023

Έτοιμη να ολοκληρώσει μια σημαντική κίνηση που την ενισχύει στις θέσεις των φόργουορντ είναι η Βίρτους Μπολόνια, που βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ακίλε Πολονάρα.

Ο Ακίλε Πολονάρα ετοιμάζεται για επιστροφή στην Ιταλία, αυτή τη φορά για χάρη της Βίρτους Μπολόνια. Ο Ιταλός φόργουορντ την περασμένη σεζόν είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, παίζοντας σε Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις, κατακτώντας το πρωτάθλημα Λιθουανίας με την ομάδα του Κάουνας.

Με το πέρας της σεζόν οι «πράσινοι» τον άφησαν ελεύθερο ώστε να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, καθώς δεν βρισκόταν στο πλάνο του Κάζις Μακσβίτις για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτή τη συνθήκη την εκμεταλλεύτηκε η Βίρτους Μπολόνια, που κινήθηκε αποφασιστικά στην αγορά.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Ιταλό φόργουορντ, για συμβόλαιο 2 ετών, σε μια κίνηση που ενισχύει σημαντικά την φιναλίστ του πρωταθλήματος Ιταλίας σε όλα τα επίπεδα, με έναν παίκτη που γνωρίζει καλά από πρψωταθλητισμό και απαιτήσεις.

O 31χρονος φόργουορντ την περασμένη σεζόν συνέβαλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Λιθουανίας με την Ζαλγκίρις, μετρώντας 6,7 πόντους, 6,2 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 60% στα δίποντα, έχοντας σημαντική παρουσία και θετική επίδραση στο παιχνίδι των «πράσινων».

Ο διεθνής άσος ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή του στην Serie A έπειτα από τη σεζόν 2018-19, όταν φόρεσε τη φανέλα της Σάσαρι. Έκτοτε αγωνίστηκε στην Μπασκόνια (2019-21), Φενέρμπαχτσε (2021-22), Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις (2022-23), παίζοντας σταθερά στην Euroleague. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, αυτή τη φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα της Βίρτους Μπολόνια, που κινήθηκε αποφασιστικά και κατάφερε να τον κάνει δικό της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το φετινό καλοκαίρι οι Ιταλοί δείχνουν πως οι διαθέσεις τους είναι... άγριες, όσον αφορά την ενίσχυσή τους, καθώς έχουν ήδη κάνει κίνηση για την απόκτηση του Κάιλ Γκάι, που την σεζόν 2022-23 φόρεσε τη φανέλα της Μπανταλόνα και έκλεψε τις εντυπώσεις με το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ.