Ο Σκαριόλο θα καθοδηγήσει και τη νέα σεζόν τη Βίρτους Μπολόνια (vid)

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© Intime

Ο Σκαριόλο θα καθοδηγήσει και τη νέα σεζόν τη Βίρτους Μπολόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:57 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 27.06.2023

Η μόνη του αμφιβολία δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε το ενδιαφέρον των Τορόντο Ράπτορς, αλλά από τη στιγμή που δεν προέκυψε συμφωνία ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε αποφασίσει για την παραμονή του στη Βίρτους Μπολόνα. Πλέον, κατέστησε σαφές πως «θα μείνω στην ομάδα».

Από τη στιγμή που οι Τορόντο Ράπτορς κατέληξαν στην πρόσληψη του πρώην βοηθού προπονητή των Μέμφις Γκρίζλις, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς ως head coach της ομάδας τους, ο βασικός ενδοιασμός του Σέρτζιο Σκαριόλο για το αν συνεχίσει στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια ή όχι ουσιαστικά εξαφανίστηκε. 

Έτσι, ο 62χρονος τεχνικός θα συνεχίσει το έργο του στην ομάδα του ιταλικού βορρά έχοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του συλλόγου -παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρωτάθλημα στους τελικούς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο

«Θα μείνω. Η απόφασή μου σχετίζεται με την υπάρχουσα συμφωνία και την απόφαση να την τηρήσω, έχοντας κίνητρο για να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ», είπε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος καθοδηγεί και την εθνική ομάδα της Ισπανίας με την οποία έχει μπροστά του το όραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, την Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. 

O Μίροτιτς... εξιτάρει τον Ολυμπιακό όσο κανείς άλλος (vid)
EUROLEAGUE

13:27 - 27.06.2023

O Μίροτιτς... εξιτάρει τον Ολυμπιακό όσο κανείς άλλος (vid)

Ο Ολυμπιακός περιμένει την απόφαση του Σάσα Βεζένκοφ και δημιουργεί συνθήκες σε περίπτωση αποχώρησης του MVP της Euroleague για το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Νίκολα Μίροτιτς σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίζεται δυναμικά στο προσκήνιο!

«Αυτή η απόφαση δεν συνδέεται με πιθανή επέκταση της συνεργασίας. Ο σύλλογος μού είπε την αλήθεια, υπήρξε ειλικρίνεια και το εκτιμώ αυτό» είπε αναφερόμενος στη μείωση του μπάτζετ που έχουν προγραμματίσει εν όψει της νέας αγωνιστική περιόδου και ο Σκαριόλο συμπλήρωσε πως «δεν έλαβα ψεύτικες υποσχέσεις, δέχθηκα αυτά που άκουσα και ξεκινάμε δουλειά».

Προς το παρόν υπάρχουν αρκετά... κενά στο ρόστερ της ομάδας, ενώ δεν έχει περάσει αρκετή ώρα από την οριστική αποχώρηση του Νίκο Μάνιον, ο οποίος από την Ιταλία και τη Μπολόνια θα μετακομίσει στην Ισπανία και τη χώρα των Βάσκων για λογαριασμό της Μπολόνια. Επίσης ο Μαμ Τζαϊτέ οδεύει προς τη Μονακό, ενώ η Βίρτους πιθανότατα -και λόγω του νέου περιορισμένου προϋπολογισμού- αναμένεται να... χάσει κι άλλους παίκτες. 

Όπως για παράδειγμα, ο Σέμι Οτζελέγιε, ο οποίος συγκεντρώνει πάνω του αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες της Euroleague, ενώ ελεύθεροι είναι και οι Μίλος Τεόντοσιτς, Ντάνιελ Χάκετ και Κάιλ Ουίμς.