Από την Αρμάνι στη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Μήτρου-Λονγκ!

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ

i

© Intime

Από την Αρμάνι στη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Μήτρου-Λονγκ!

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:53 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 27.06.2023

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Αρμάνι Μιλάνο και αποτέλεσε αμέσως τη νέα μεταγραφή της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Με το που η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αποκαλύφθηκε αμέσως ο επόμενος σταθμό της καριέρας του! Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε το τέλος συνεργασίας των δύο πλευρών το πρωί της Τρίτης (27/6), αλλά ο 29χρονος γκαρντ δεν έμεινε για πολύ ώρα χωρίς ομάδα. Στην πραγματικότητα έμεινε... ελεύθερος μόνο για λίγα λεπτά. 

Έπειτα από τη σεζόν του στην Ιταλία που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μήτρου-Λονγκ εγκαταλείπει την Ιταλία και μάλιστα όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά οι Λιθουανοί ανακοίνωσαν αμέσως την απόκτησή του.

Ο Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αναμένεται να αποκτήσει σύντομα και ελληνικό διαβατήριο (πέραν του αμερικάνικου), λόγω της καταγωγής της μητέρας του, την φετινή σεζόν είχε 7,9 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ μέσο όρο με 35.9% στα τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα και 7,6 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο με 34.9% στα τρίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής στην Euroleague.

Ο 15χρονος Αφρικανός... γίγαντας που έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα για να τον δοκιμάσει και φιλοδοξεί να φτάσει έως το NBA
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:47 - 27.06.2023

Ο 15χρονος Αφρικανός... γίγαντας που έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα για να τον δοκιμάσει και φιλοδοξεί να φτάσει έως το NBA

Ο Λαρεουάτζου Μπολουουατίφε θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της Αφρικής, στα 15 του έχει ύψος 2.03 μ. και άνοιγμα χεριών που ξεπερνά τα 210 εκατοστά. Μένει στο Βελιγράδι, προπονείται ανά την Ευρώπη και ο Ολυμπιακός τον φιλοξένησε στο ΣΕΦ για να ελέγξει τις δυνατότητές του.

Στο μεταξύ, ο αδελφός του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Ελάιζα, ο οποίος ολοκλήρωσε μία πολύ επιτυχημένη -κυρίως σε προσωπικό επίπεδο- χρονιά με τον Άρη, αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφικής κινήσεις του Περιστερίου.