Αμυντικός της σεζόν στην Liga Endesa ο Ταβάρες (pic)

Έντι Ταβάρες

i

Euroleague

Αμυντικός της σεζόν στην Liga Endesa ο Ταβάρες (pic)

Χρήστος Τσάλτας 15:47 - 04.05.2023

Ο Έντι Ταβάρες συνεχίζει να... σαρώνει με την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο να κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το βραβείο του αμυντικού της σεζόν στην ACB.

Τα τελευταία χρόνια ο Έντι Ταβάρες είναι ο πύργος της Ρεάλ Μαδρίτης και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το απόλυτο σημείο αναφοράς που αλλάζει τις ισορροπίες με την παρουσία του. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη στο Game 3 της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτίζαν, όπου οι Μαδριλένοι έφτασαν στη νίκη, με τον έμπειρο σέντερ να κάνει τη διαφορά.

Η σεζόν ακκόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, για την ακρίβεια βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της, όμως ήδη ο Ταβάρες κατέκτησε τον πρώτο ατομικό τίτλο της σεζόν. Αυτό γιατί αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική σεζόν κορυφαίος αμυντικός στην ACB.

Η επιβλητική παρουσία του, αλλά και η ικανότητά του αν σκεπάζει το καλάθι έχει βοηθήσει την Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να έχει μια από τις πιο συμπαγής αμάνυες στο πρωτάθλημα, με τον Ταβάρες να είναι το Α και το Ω στο πλάνο της ομάδας του Τσους Ματέο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην Stark Arena στο Game 4 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague κόντρα στην Παρτίζαν, δίνοντας μάχες με τον Ματίας Λεσόρτ κοντά στο καλάθι.

Το παιχνίδι στην Stark Arena θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα, καθώς λόγω του μακελειού στο Βελιγράδι αποφασίστηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματαα στην σερβική πόλη.

Με την παρουσία του στους Μαδριλένους ο Ταβάρες έχει χτίσει τη δική του.... παράδοση στην ισπανική λίγκα, έχοντας εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς σέντερ στην Ευρώπη.