Αναλαμβάνει τη Γαλατασαράι στη θέση του Πιστιόλη ο Μίτροβιτς

Ζβέζνταν Μίτροβιτς

Αναλαμβάνει τη Γαλατασαράι στη θέση του Πιστιόλη ο Μίτροβιτς

Sportal newsroom 17:02 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 09.05.2023

Στον Ζβέζνταν Μίτροβιτς δίνει τα ηνία του ρόστερ η Γαλατασαράι, με την «τσιμ μπομ» να βρίσκει άμεσα τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Πιστιόλη στην τεχνική της ηγεσία.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Γαλατασαράι, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025. Η πολύ άσχημη πορεία της «τσιμ μπομ» και ο πρόωρος αποκλεισμός από το BCL, σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποτέλεσαν σημαντικές αιτίες πίσω από το διαζύγιο.

Στην Γαλατασαράι δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αναζητώντας τον άνθρωπο που θα κάλυπτε το κενό του Έλληνα κόουτς και θα καθοδηγούσε στο μέλλον την ομάδα. Η αναζήτηση ωστόσο δεν κράτησε πολύ, καθώς στη λίστα των διοικούντων την ομάδα υπήρχε από την πρώτη στιγμή ένας προπονητής σε πρώτο πλάνο.

Ο «εκλεκτός» της διοίκησης ήταν εξ αρχής ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας εμπειρία στην Euroleague με Μονακό και Βιλερμπάν, ενώ είχε διατελέσει head coach της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου.

Γαλατασαράι και Μίτροβιτς άνοιξαν κύκλο επαφών και όπως αναφέρουν Μέσα από την Τουρκία οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει άμεσα τα ηνία της ομάδας από την Πόλη, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της σε όλα τα επίπεδα.

Με την εξέλιξη αυτή ο Μίτροβιτς επιστρέφει στους πάγκους μετά τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και απολύθηκε από την Μονακό, η οποία αντικατέστησε τον 53χρονο προπονητή από το Μαυροβούνιο με τον Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος παραμένει έως και σήμερα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Μόντε Κάρλο.