Πιστιόλης στο Sportal: «Δεν θα πάει στο 3-0 η σειρά Ολυμπιακού-Φενέρμπαχτσε»

Πιστιόλης Sportal

i

Πιστιόλης / © Sportal

Πιστιόλης στο Sportal: «Δεν θα πάει στο 3-0 η σειρά Ολυμπιακού-Φενέρμπαχτσε»

Γιάννης Πάλλας 09:35 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 26.04.2023

Ο προπονητής της Γαλατάσαραι Ανδρέας Πιστιόλης αναλύει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει καλά τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και μπορεί να αναλύσει με σαφήνεια την μεγάλη «μονομαχία» του Ολυμπιακού με την Τουρκική ομάδα στα playoffs της EuroLeague με φόντο το Final-4 στο Κάουνας, αυτός είναι ο Ανδρέας Πιστιόλης!

Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας ανάμεσα στους κορυφαίους στην ιστορία των Playoffs της Euroleague!
EUROLEAGUE

23:33 - 24.04.2023

Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας ανάμεσα στους κορυφαίους στην ιστορία των Playoffs της Euroleague!

Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των Playoffs της Euroleague, με τους τρεις Έλληνες να κατέχουν από τουλάχιστον μια κορυφή σε ό,τι έχει να κάνει με τα νοκ άουτ ματς της λίγκας!

Ο προπονητής της Γαλατάσαραι σχολιάζει στο Sportal την ελληνικοτουρκική «μάχη» στην οποία ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και το «πάνω χέρι» και η Φενέρμπαχτσε την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

«Το βασικό που πρέπει να παρατηρήσουμε αρχικά είναι πως όταν τελειώνει η regular season, όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έχει εύκολο έργο. Καμία ομάδα που συμμετέχει στα playoffs δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ωστόσο το πλεονέκτημα της έδρας είναι σημαντικό» είναι το πρώτο σχόλιο του Έλληνα τεχνικού της Γαλατάσαραι που ξέρει όπως η παλάμη του την Φενέρμπαχτσε, καθώς έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές, ενώ γνωρίζει καλά και τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη.

«Ο Ολυμπιακός φέρνει στα playoffs τον ρυθμό του»

«Το μόνο στοιχείο αγωνιστικά που θέλει να φέρει μαζί του στα playoffs ο Ολυμπιακός είναι ο ρυθμός που είχε σε όλη τη σεζόν! Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η καλή χημεία, η καλή ψυχολογία και η λειτουργία της ομάδας σε συνδυασμό με τη νοοτροπία. Από ‘κει και πέρα, η Φενέρμπαχτσε είναι η ευννοημένη από αυτό το reset που γίνεται! Έχει την ευκαιρία να κάνει τη σεζόν επιτυχημένη» υποστηρίζει ο Ανδρέας Πιστιόλης για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Φενέρμπαχτσε και συνεχίζει: «Ουσιαστικά οι δυο ομάδες έχουν πολύ δυνατές έδρες. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα αντιδράσουν η μια στην έδρα της άλλης. Όλοι οι παίκτες είναι έμπειροι και δεν θεωρώ ότι θα επηρεαστούν πολύ από αυτό το στοιχείο».

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της μιας και της άλλης ομάδας, υπογράμμισε: «Η Φενέρμπαχτσε θεωρώ ότι έχει ένα πλεονέκτημα ως προς το ρόστερ το οποίο θεωρητικά είναι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του είναι καλύτερη ως ομάδα στη διοργάνωση. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού, ακόμη και ο Σάσα Βεζένκοφ που είναι ο MVP αν τον σταματήσεις, δίνεις πεδίο προκειμένου να λειτουργήσουν όλοι οι υπόλοιποι».

«Ο περιορισμός του Καλάθη θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Φενέρ»

Ο Ανδρέας Πιστιόλης θεωρεί το Νικ Καλάθη παίκτη «κλειδί» για το παιχνίδι και τη λειτουργία όλης γτης Φενέρμπαχτσε. «Ο Καλάθης είναι κομβικός παίκτης για τη Φενέρμπαχτσε, γιατί ειναι ο μόνος καθαρός πόιντ γκαρντ της ομάδας που τρέχει το παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Αν μπλοκαριστεί αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Φενέρ! Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το match up του Ουόκαπ εναντίον του Καλάθη».

Προγνωστικά για την εξέλιξη της σειράς δεν χωρούν, αλλά ο Έλληνας τεχνικός για ένα πράγμα είναι βέβαιος. «Σίγουρα δεν θα είναι 3-0 η σειρά για καμία ομάδα! Δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι, δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είναι πολλοί οι παράγοντες για να αλλάξουν τη σειρά. Πάντως, δεν πρόκειται να πάει στο 3-0 για κανέναν. Κάθε άλλη πρόβλεψη είναι δύσκολη».

Αν λοιπόν για την Φενέρμπαχτσε ο Νικ Καλάθης είναι ο πιο κομβικός παίκτης σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό τότε στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και εξηγεί το γιατί: «Στον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Βεζένκοφ μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως ο MVP της ομάδας, όμως οι πολλές λύσεις που υπάρχουν είναι και η επιτυχία του Ολυμπιακού, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Γιατί, έχει κερδίσει παιχνίδια με τον Λαρεντζάκη, τον Πίτερς, τον Φαλ και στην αρχή της σεζόν τον Μπόλομποι, αλλά και μετά τον Μπλάκ. Επίσης έχει και δυο παίκτες που διαθέτουν το DNA του Ολυμπιακού, τον Σλούκα και τον Παπανικολάου».

«Δεν μπορείς να σταματήσεις τον Ολυμπιακό περιορίζοντας έναν παίκτη του»

Η διαφορά με την Τουρκική ομάδα έγκειται σ’ ένα σημείο: «Ο Μότλει που είναι ένας πολύ καλός παίκτης εξαρτάται από τον Καλάθη, όπως επίσης και ο Χέις Ντέιβις. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να το πεις αυτό, ότι θα σταματήσεις έναν παίκτη και θα σταματήσεις τον Ολυμπιακό».

Τέλος, ο Ανδρέας Πιστιόλης αναφέρθηκε και στην «μάχη» της ρακέτας λέγοντας πως «θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα προετοιμάσει τα match up των ψηλών ο Δημήτρης (Ιτούδης) με τον Μότλει και τον Φαλ, αλλά και απέναντι στον Μπλακ και τον Μπόλομπoι».