H πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Σχεδόν τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν σε μία ή δύο κατοχές

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

H πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Σχεδόν τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν σε μία ή δύο κατοχές

Γιώργος Γαβριλάκης 12:48 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 24.04.2023

Η Euroleague, με αναλυτικό γράφημα, παρουσίασε το στατιστικό που τοποθέτησε την εξέλιξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν 2022-23 ως την πιο ανταγωνιστική στην ιστορία του θεσμού, καθώς το 42% σε σύνολο 306 αγώνων κρίθηκαν σε ελάχιστες λεπτομέρειες.

Όλοι μίλησαν για το υψηλό επίπεδο, τις μεγάλες απαιτήσεις και τις αναρίθμητες δυσκολίες που είχαν όλα τα παιχνίδια -πλην φυσικά των εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν (πάντα) τον κανόνα. 

Οι προπονητές των ισχυρών ομάδων προσπαθούσαν ασταμάτητα να κρατήσουν συγκεντρωμένους τους παίκτες τους, ακόμα κι όταν αντιμετώπιζαν θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες. 

Οι εκπλήξεις, οι ανατροπές και οι συγκινήσεις παρέμεναν συνεχώς στο ημερήσιο πρόγραμμα των αγωνιστικών δράσεων και πλέον έγινε η καταμέτρηση: Το 42% των αγώνων που συνολικά διεξήχθησαν (306 στον αριθμό) εξελίχθηκαν με τέτοιον τρόπο που οι επιλογές μιας ή δύο κατοχών αποφάσισαν για το νικητή. 

Αυτό το στατιστικό μετέτρεψε την ήδη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Γηραιάς Ηπείρου στο να μετατραπεί και ως το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα που υπάρχει. Σίγουρα, ήταν το πιο ανταγωνιστικό στην ιστορία του θεσμού και πλέον υπάρχουν και τα αριθμητικά ποσά και οι ποσοστώσεις που το επιβεβαιώνουν. 

Είναι δεδομένο, ότι στα play offs που ξεκινούν την Τρίτη (25/4) οι συγκινήσεις δεν πρόκειται να κοπάσουν, αφού οι οκτώ καλύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν, σε σειρές που ο νικητής προκύπτει στις τρεις νίκες, την είσοδό τους στο Final Four του Κάουνας, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαϊου