Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει «τεράστιο κίνητρο» και ετοιμάζει την Παρτίζαν «για τα τρία βήματα»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© Intime

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει «τεράστιο κίνητρο» και ετοιμάζει την Παρτίζαν «για τα τρία βήματα»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:53 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 24.04.2023

Η Παρτίζαν επέστρεψε στην Euroleague δυναμικά, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να εξηγήσει πόσο απαιτητική είναι μία σειρά των Play Offs απέναντι στη Ρεάλ, που οι «μάχες» ξεκινούν την Τρίτη (25/4) στη Μαδρίτη.

Για μία οκταετία η Παρτίζαν ήταν... εξαφανισμένη από την Euroleague. Δεν είναι ότι δεν πρωταγωνιστούσε, αλλά δεν αγωνιζόταν καν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. H επιστροφή της φέτος συνδυάστηκε με μία σπουδαία πορεία που την έφερε στο επίπεδο των play offs και την επιτυχία αυτή καρπώνονται αρκετοί συντελεστές. Κυρίως όμως, επιδοκιμάστηκε το αγωνιστικό της πρόσωπο, το παιχνίδι της και η δομές του, που αδιαμφισβήτητα καθορίστηκαν από τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Την Τρίτη το βράδυ (25/4, 21:45) ο σύλλογος του Βελιγραδίου ξεκινάει την μάχη του για μία θέση στο Final Four του Κάουνας (19-21/5) από τη Μαδρίτη για το πρώτο ματς της σειράς με τη Ρεάλ. Μία ομάδα που (μαζί με τον Παναθηναϊκό) καθόρισαν και γέμισαν αστερόσκονη και επιτυχίες την καριέρα του Σέρβου κόουτς. «Περιμένω πως το παιχνίδι θα έχει πολλές διαφορές σε σχέση με τις μεταξύ μας αναμετρήσεις στην κανονική διάρκεια της σεζόν», είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη media day της Παρτίζαν που έγινε μία μέρα πριν την αγωνιστική πρεμιέρα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. 

H Μπάγερν περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση του Λάσο
EUROLEAGUE

09:49 - 24.04.2023

H Μπάγερν περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση του Λάσο

Ο Πάμπλο Λάσο το Σάββατο (22/4) είχε προϊδεάσει τον... κόσμο με ανάρτησή του στα social media για μία ανακοίνωση που θα κάνει τη Δευτέρα (24/4) και η Μπάγερν Μονάχου που θέλει όσο τίποτα άλλο τον Ισπανό τεχνικό περιμένει με ανυπομονησία και με αγωνία την απόφασή του - Η Εφές τον προσέγγισε, αλλά οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν τον πρώτο λόγο.

Και ταυτόχρονα σκέφτηκε την εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του στην Stark Arena (104-90) στις 30 Μαρτίου, αλλά και τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Ισπανία (24 Νοεμβρίου) όταν η Ρεάλ είχε νικήσει με 105-97. Τώρα ο Ομπράντοβιτς δεν προβλέπει πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τόσο μεγάλα σκορ. «Η Ρεάλ έχει ποιοτικό ρόστερ και πολλούς παίκτες και θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι μας και ειδικά στον τρόπο που λειτουργούμε στην επίθεση», εξήγησε όσον αφορά στα... καθαρά αγωνιστικά για να προσθέσει πως «δεν έχουμε αγωνιστικά προβλήματα και πάμε στη Μαδρίτη για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Αυτό που περιμένει να δει από τους παίκτες του είναι «ότι έχουν καταλάβει τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για την Παρτίζαν και πόσο απαιτητικά είναι τα play offs. Πρέπει να καταλάβουν πόσο πολύ σπουδαίο είναι να προκριθούμε στο Final Four. Προσωπικά έχουμε μεγάλο κίνητρο και χρειάζονται τρία βήματα για να τα καταφέρουμε», είπε, εννοώντας τις τρεις νίκες που θα οδηγήσουν την ομάδα στην τελική φάση του Κάουνας.