Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας ανάμεσα στους κορυφαίους στην ιστορία των Playoffs της Euroleague!

Σπανούλης Διαμαντίδης Σλούκας

i

Σπανούλης Διαμαντίδης Σλούκας / © Intime

Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας ανάμεσα στους κορυφαίους στην ιστορία των Playoffs της Euroleague!

Σπανούλης, Διαμαντίδης και Σλούκας είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των Playoffs της Euroleague, με τους τρεις Έλληνες να κατέχουν από τουλάχιστον μια κορυφή σε ό,τι έχει να κάνει με τα νοκ άουτ ματς της λίγκας!

Η Euroleague έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στους θρύλους των Playoffs της διοργάνωσης, με τους Έλληνες να μην λείπουν φυσικά από αυτό, αλλά ούτε και από διάφορες πρωτιές στην ιστορία των νοκ άουτ της λίγκας.

Στο αφιέρωμα η Euroleague καταπιάνεται, μεταξύ άλλων, από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Σλούκα και Βασίλη Σπανούλη, με κάθε έναν από τους προαναφερθέντες να κατέχει τουλάχιστον μια κορυφή σε λίστα που έχει να κάνει με τα Playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης στην Γηραιά Ήπειρο!

Μπαρτζώκας: «Ο Λαρεντζάκης είναι από τους αγαπημένους μου – Ο Ολυμπιακός είχε συνέχεια και μετά τους θρυλικούς Σπανούλη και Πρίντεζη»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:26 - 24.04.2023

Μπαρτζώκας: «Ο Λαρεντζάκης είναι από τους αγαπημένους μου – Ο Ολυμπιακός είχε συνέχεια και μετά τους θρυλικούς Σπανούλη και Πρίντεζη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον φετινό Ολυμπιακό και όχι μόνο, με τον κόουτς των Ερυθρόλευκων να έχει να πει πολλά!

Πάμε να τους δούμε έναν προς έναν...

Δημήτρης Διαμαντίδης (κορυφαίος στα κλεψίματα στην ιστορία των Playoffs της Euroleague)

Δημήτρης Διαμαντίδης Δημήτρης Διαμαντίδης / © Intime

Όταν πρόκειται για θρύλο των Playoffs, ο Διαμαντίδης τσεκάρει όλα τα σωστά κουτάκια. Το 2011, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 3-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια του 2010, Μπαρτσελόνα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, ενώ στην συνέχεια οι Πράσινοι έφτασαν στον έκτο τους τίτλο. Την επόμενη άνοιξη, στα Playoffs του 2012, είχε 25 πόντους και PIR 34 στη νίκη στο 5ο παιχνίδι εναντίον της Μακάμπι. Ένα χρόνο αργότερα, ευστόχησε σε ένα μεγάλο ένα τρίποντο με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο Game 1 στη Βαρκελώνη, με 66-65. Αν και η Μπαρτσελόνα θα έπαιρνε ρεβάνς για τον αποκλεισμό του 2011, ο Διαμαντίδης είχε ήδη κερδίσει πέντε συνεχόμενες σειρές Playoffs με τους Πράσινους το 2005, το 2007, το 2009, το 2011 και το 2012. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στα Playoffs σε κλεψίματα, με 45, ενώ και τελείωσε την καριέρα του έχοντας 328 πόντους, 119 ριμπάουντ και 147 ασίστ σε 37 αγώνες στα νοκ άουτ.

Κώστας Σλούκας (πρώτος σε νίκες στα Playoffs)

Κώστας Σλούκας Κώστας Σλούκας / © Intime

Η κορυφαία ίσως στιγμή για τον Κώστα Σλούκα στα Playoffs ήρθε στο 4ο παιχνίδι της σειράς του 2017 μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάρτσα, όταν η no look πάσα του βρήκε τον Γεώργιο Πρίντεζη και εκείνος πετύχει ένα νικητήριο τρίποντο που έστειλε τους Ερυθρόλευκους στο Final 4 της Μαδρίτης. Ο Σλούκας είναι specialists στα Playoffs, καθώς έχει βρεθεί στο Final 4 οκτώ φορές σε εννέα σειρές. Η μοναδική του ήττα ήρθε το 2014, όταν η Ρεάλ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-2. Ο Σλούκας ισοβαθμεί με τον Αντρέι Βοροντσέβιτς στα περισσότερα νικητήρια παιχνίδια Playoffs, με τους δύο τους να έχουν κερδίσει από 26, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάρει την πρώτη θέση με την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη σειρά του επί της Φενερμπαχτσέ, που ξεκινά την Τετάρτη. Έχει ρεκόρ πλέι οφ 26-11 (70,3%).

Βασίλης Σπανούλης (κορυφαίος σκόρερ και πασέρ στην ιστορία των Playoffs της Euroleague )

Βασίλης Σπανούλης Βασίλης Σπανούλης/ ©Intime

Ο Σπανούλης πήρε μέρος σε οκτώ σειρές Playoffs, κερδίζοντας τα πέντε από αυτά. Παρά το γεγονός ότι κατέχει μόλις την τέταρτη θέση στα παιχνίδια που έχει λάβει μέρος (38), ο Σπανούλης είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στα Playoffs σε σκοράρισμα (531) και ασίστ (189). Είχε μέσο όρο 14,0 πόντους, 5,0 ασίστ, 5,0 φάουλ και PIR 13,2. Είχε 22 πόντους, 6 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές στο 5ο παιχνίδι των πλέι οφ του 2017. Οι ηρωισμοί του στα Playoffs οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα: ο Σπανούλης κέρδισε τρεις τίτλους στην EuroLeague, κερδίζοντας κάθε φορά το βραβείο του MVP του Final 4.