Ο Μπαρτζώκας θέλει... «ενθουσιασμό» και ο Ιτούδης ανυπομονεί «για την πρόκληση»

Γιώργος Μπαρτζώκας, Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Ο Μπαρτζώκας θέλει... «ενθουσιασμό» και ο Ιτούδης ανυπομονεί «για την πρόκληση»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:29 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 24.04.2023

Το βράδυ της Τετάρτης (25/4, 21:45) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τα play offs της Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Ιτούδης μοιράστηκαν στο επίσημο site της διοργάνωσης κάποιες από τις σκέψεις τους.

Η προετοιμασία των οκτώ ομάδων που διεκδικούν την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας έχει μπει στην τελική ευθεία. Την Τρίτη (25/4) ξεκινούν οι... μάχες και ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα των play offs μία μέρα αργότερα (26/4), για να αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι δύο Έλληνες προπονητές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του «ερυθρολεύκων» και ο Δημήτρης Ιτούδης, κόουτς της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη. Η Euroleague επικεντρώθηκε στην μονομαχία των πάγκων δημιουργώντας ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες στιγμές των δύο τεχνικών, αλλά και με κάποιες πρώτες σκέψεις τους. Δεν έκαναν... ανάλυση, γιατί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, τις σκέψεις και τις τεχνικές τους. 

H πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Σχεδόν τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν σε μία ή δύο κατοχές
EUROLEAGUE

12:48 - 24.04.2023

H πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Σχεδόν τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν σε μία ή δύο κατοχές

Η Euroleague, με αναλυτικό γράφημα, παρουσίασε το στατιστικό που τοποθέτησε την εξέλιξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν 2022-23 ως την πιο ανταγωνιστική στην ιστορία του θεσμού, καθώς το 42% σε σύνολο 306 αγώνων κρίθηκαν σε ελάχιστες λεπτομέρειες.

«Το μαχητικό πνεύμα σε αυτή την ομάδα είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Μπαρτζώκας και τόνισε πως «ακόμα κι όταν χάνεις πρέπει να είσαι έτοιμος να... πολεμίσεις μέχρι το τέλος». Αυτό βέβαια, το έζησε και το σημείωσε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ πέραν από τις προκλήσεις που είχαν οι παίκτες του και ο ίδιος, μαζί με τους συνεργάτες τους, προετοιμάζονταν «για να αντιμετωπίσουμε και τους καλύτερους προπονητές»

Αυτό που ελπίζει αυτή τη στιγμή είναι «ο ενθουσιασμός που έχουμε να διατηρηθεί. Προσωπικά έχω ένα εξαιρετικό συναίσθημα για την ομάδα μας, αλλά αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε κατάκτηση τίτλων. Όπως πέρσι που πήραμε τους δύο εγχώριους τίτλους και φθάσαμε μέχρι το Final Four. Αν μπορούμε να το επαναλάβουμε και φέτος, θα είναι υπέροχο».

Από την πλευρά του ο Ιτούδης στάθηκε «στην επιθυμία των φιλάθλων μας». Εξήγησε πως «καταλαβαίνω τις προσδοκίες του κόσμου και από την πλευρά μας έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ανυπομονώ γι’ αυτή την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας και τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Έχουμε την επιθυμία, την γνώση και την ικανότητα ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο παρκέ. Τα πάντα όμως, θα κριθούν στο παρκέ. Εκεί κερδίζονται τα παιχνίδια. Η ομάδα είναι έτοιμη και σωματικά και πνευματικά για τα κρίσιμα ματς που έρχονται και περιμένουμε με ανυπομονησία».