Η Μακάμπι έμεινε από δυνάμεις και η Εφές την «σκόρπισε» σε ένα δεκάλεπτο

Εφές - Μακάμπι

i

Photo by Gints Ivuskans/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μακάμπι έμεινε από δυνάμεις και η Εφές την «σκόρπισε» σε ένα δεκάλεπτο

Sportal newsroom 21:21 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:47 - 09.02.2024

Η Εφές επιβλήθηκε της Μακάμπι στη Ρίγα με σκορ 105-91 στην αναμέτρησή τους για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Έξοχος για μια ακόμα φορά ο Λάρκιν, διψήφιοι οι Μπομπουά, Κλάιμπερν, Οσμάνι και Τζόουνς.

Την 11η νίκη της στη φετινή Euroleague πανηγύρισε η Εφές που επικράτησε στη Ρίγα της Μακάμπι με σκορ 105-91. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Λάρκιν που τέλειωσε το ματς με 22 πόντους. Η Μακάμπι πλέον έπεσε στο 13-13.

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυνατά μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στον αγώνα και από το πρώτο κιόλας λεπτό η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε ότι θα δούμε σκληρή μάχη. Οι παίκτες της Εφές βασιζόμενοι στο εκρηκτικό ξεκίνημα του Σέιν Λάρκιν αντέδρασαν άμεσα τις δύο φορές που η Μακάμπι πήρε προβάδισμα πέντε πόντων και τελικά στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 29-27.

Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε στη 2η περίοδο. Εφές και Μακάμπι έβρισκαν στόχο συχνά, το σκορ ανέβαινε σε μεγάλα επίπεδα και κάπως έτσι οι δύο ομάδες κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Στο ημίχρονο οι Ισραηλινοί διατηρούσαν μικρό προβάδισμα (50-51) που σε καμία περίπτωση δεν τους έδινε πλεονέκτημα.

Η Εφές θέλησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, το προσπάθησε πολύ όμως δεν το κατάφερε. Η Μακάμπι δεν άφηνε τους τυπικά γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ και ανάγκαζε την Εφές να νιώθει την... καυτή της ανάσα. Στο 30' το σκορ ήταν 77-75 και όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε ματς για σκληρά νεύρα.

Όμως οι Τούρκοι είχαν άλλη άποψη και στην τελευταία περίοδο άνοιξαν το γκάζι και άφησαν πίσω τη Μακάμπι που πλέον είχε τον ρόλο του θεατή στον αγώνα. Το τελικό 105-91 έδωσε στους Τούρκους την 11η νίκη τους φέτος στη διοργάνωση, ενώ η Μακάμπι έπεσε στο 13-13. 

MVP:

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε δυναμική εκκίνηση και ειδικά στην 1η περίοδο ήταν μια ομάδα μόνος του. Στη συνέχεια έδωσε πολύτιμες λύσεις όταν οι Ισραηλινοί επιχειρούσαν να τρέξουν σερί και να πάρουν το πάνω χέρι...

Το κλειδί του αγώνα

Η Μακάμπι δεν βγήκε ποτέ στο παρκέ στην τελευταία περίοδο. Η Εφές έκανε ότι ήθελε στο 4ο δεκάλεπτο και πήρε το ματς πιο εύκολα απ' ότι φαντάζονταν οι Τούρκοι.

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Μακάμπι ταξιδεύει στο Βερολίνο για να κοντραριστεί με την Άλμπα ενώ η Εφές αντιμετωπίζει την Παρτίζαν στο Βελιγράδι.

Διαιτητές

Πέρεθ, Λάτισεβς, Δεπερνιέφ

Δεκάλεπτα: 29-27, 50-51, 77-75, 105-91

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης