Σκαριόλο σε πρώτο πλάνο στην Αναντολού Εφές για αντικαταστάτης του Τσαν

Σέρτζιο Σκαριόο

Σκαριόλο σε πρώτο πλάνο στην Αναντολού Εφές για αντικαταστάτης του Τσαν

Χρήστος Τσάλτας 13:00 - 01.02.2024

Τον διάδοχο του Ερντέμ Τσαν αναζητά ήδη η Αναντολού Εφές και το πρώτο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Σέρτζιο Σκαριόλο, που παραμένει ελεύθερος στην αγορά.

Σε νέα εποχή ετοιμάζεται να μπει η Αναντολού Εφές. Ο Ερντέμ Τσαν παρά το γεγονός πως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας με όνειρα και βλέψεις, δεν συνεχίζει το έργο του, καθώς μετά την ήττα με 96-70, κόντρα στην Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Πλέον οι πρωταθλητές Τουρκίας βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, ώστε να καθοδηγήσει την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν σε πρωτάθλημα και Euroleague. Ιδίως στην Ευρώπη τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά, καθώς η ομάδα της Πόλης μετράει ρεκόρ 9-15, έχοντας μεγάλη απόσταση από την πρώτη 10άδα.

Στην τουρκική ομάδα κρατούν κλειστά χαρτιά, για την ώρα, όμως οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως το πρώτο όνομα που έχει ξεχωρίσει και εξετάζεται σοβαρά από τους ιθύνοντες την ομάδα είναι αυτό του Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός προπονητής παραμένει χωρίς ομάδας, σε συλλογικό επίπεδο, μετά τη λύση συνεργασίας με την Βίρτους Μπολόνια, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και η περίπτωσή του μόνο απαρατήρητη δεν περνάει στα ενδότερα της Εφές.

Το προφίλ του πολύπειρου προπονητή ταιριάζει άλλωστε στα «θέλω» των Τούρκων, καθώς στο πρόσωπό του βρίσκουν έναν προπονητή υψηλού επιπέδου, που μπορεί να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του και να τους οδηγήσει σε επιτυχία. Η πορεία του στους πάγκους άλλωστε «μιλά» από μόνη της.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη κίνηση, όμως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ο Σέρτζιο Σκαριόλο μοιάζει να είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της Εφές και να την πάει ομαλά στην επόμενη μέρα.

Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης