Μεγάλες «μάχες» σε Πριγκιπάτο και Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
i

© EuroLeague Basketball

Μεγάλες «μάχες» σε Πριγκιπάτο και Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 31.01.2024

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια στο παιχνίδι που θα τοποθετήσει τους νικητές στο Νο 2 της κατάταξης, ενώ η Μονακό φιλοξενεί στην έδρα της την Παρτίζαν στη μάχη των δύο... Ομπράντοβιτς. Του Σάσα και του Ζέλικο.

Μία μέρα μετά την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, το ελληνικό ενδιαφέρον της EuroLeague εστιάζει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μιλάνο στο ΟΑΚΑ. Εκεί, όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν τις απουσίες τους και να επιστρέψουν στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα στο Βελιγράδι κόντρα στην Μακάμπι. 

Η 24η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για την Πέμπτη (31/1) περιλαμβάνει -πέραν του Παναθηναϊκού- άλλες τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις. Μάλιστα, η τελευταία χρονικά είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα μείνει μόνη της στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα και η Βίρτους Μπολόνια αναμετρώνται στην Ισπανία και πρόκειται για τις δύο ομάδες που με ρεκόρ 15-8... στριμώχνονται εδώ και καιρό στο Νο 2 της κατάταξης. 

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η «μονομαχία» της Μονακό στο Πριγκιπάτο με την Παρτίζαν. Δύο ομάδων με επίσης παρόμοιες φιλοδοξίες και με μικρές αποστάσεις στην βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 13-10 και οι Σέρβοι έχουν μία νίκη λιγότερη και μία ήττα παραπάνω. Επιπλέον, έχουν και δύο προπονητές που ονομάζονται Ομπράντοβιτς. Δεν έχουν συγγένεια, αλλά έχουν παρόμοια δουλειά να κάνουν. Είναι προπονητές στην EuroLeague, ο Σάσα στη Μονακό και ο μέγας Ζέλικο στην Παρτίζαν. 

Τέλος, η Ζαλγκίρις υποδέχεται στην (για μία ακόμα φορά) κατάμεστη Zalgirio Arena την Αναντολού Εφές, σε μία συνάντηση που και οι δύο ομάδες φέτος δεν έχουν δείξει να έχουν την δυναμική για να ακολουθήσουν τον ρυθμό της πρώτης «δεκάδας». 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (31/1)

20:00 / Ζαλγκίρις Κάουνας - Αναντολού Εφές (NovaSports 3)
20:00 / Μονακό - Παρτίζαν (NovaSports start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Μιλάνο (NovaSports Prime)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 5)

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (30/1)

Μπάγερν Μονάχου - Μπασκόνια: 112-109
Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε: 73-83
Ερυθρό Αστέρας - Βαλένθια: 82-64
Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: 101-87
Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 106-101

Η κατάταξη της EuroLeague

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου
21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βαλένθια
21:30 / Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου
19:30 / Αναντολού Εφές - Μιλάνο
20:00 / Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός
21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Παρτίζαν
21:30 / Μονακό - Φενέρμπαχτσε  

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!