Η Ρεάλ έδειξε τάσεις... αυτοκτονίας όμως τελικά υπέταξε την αξιόμαχη Μακάμπι

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι

i

Photo by Thiago Mora/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Ρεάλ έδειξε τάσεις... αυτοκτονίας όμως τελικά υπέταξε την αξιόμαχη Μακάμπι

Νίκος Καλαμπάκας 23:34 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 31.01.2024

Η Μακάμπι προσπάθησε να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν τον χαρακτήρα τους στα τελευταία λεπτά και επικράτησαν με 106-101.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνήλθε άμεσα από το... κάζο της ήττας από τη Γκραν Κανάρια και πήρε τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι (106-101), την οποία υποδέχθηκε για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με κορυφαίους τους Πουαριέ, Μούσα, Καμπάτσο και Χεζόνια επικράτησαν με σκορ 106-101 και διατηρήθηκαν στην κορυφή της κατάταξης, απέναντι στην αξιόμαχη Μακάμπι η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο πέραν της τιμητικής ήττας,.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Ισπανοί είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα την κυριαρχία και δεν απειλήθηκαν σοβαρά ποτέ. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχαν διαφορά 11 πόντων (29-18) και ήδη είχαν δείξει τα... δόντια τους στους Ισραηλινούς.

Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει και μέχρις ενός σημείου τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι ψαλίδισαν τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου στους 7 πόντους (52-45) και διατηρήθηκαν ζωντανοί στο κυνήγι της νίκης, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και συνεχώς είχαν τον ρόλο του κυνηγού στον αγώνα.

Η Ρεάλ δεν είχε όρεξη για εκπλήξεις και διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Οι παίκτες του Ματέο έβρισκαν λύσεις κάθε φορά που η Μακάμπι επιχειρούσε να κάνει αντεπίθεση και έκαναν σαφές στην ομάδα του Κάτας ότι δύσκολα θα έφευγε με κάτι καλό από τη Μαδρίτη. Στο 30' η διαφορά των 7 πόντων παρέμενε (80-73) και αν και ήταν ρευστή, έδινε σιγουριά στους γηπεδούχους.

Η Μακάμπι έκανε το ξέσπασμά της 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, έφτασε στο -2 (91-89), όμως με σερί 9-0 οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα ασφαλείας. Η Μακάμπι πάντως δεν παράτησε τα όπλα, επέστρεψε πάλι στο -3, όμως οι Μαδριλένοι είχαν καθαρό μυαλό και «καθάρισαν» τον αγώνα με το τελικό σκορ να γράφει 106-101.

MVP:

Ο Βενσάν Πουαριέ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ. Έγραψε 14 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ όντας ο κορυφαίος του παρκέ.

Το κλειδί του αγώνα

Η Μακάμπι λίγο έλειψε στην τελευταία περίοδο να επιστρέψει δυναμικά, έφτασε τη διαφορά στους 2 πόντους όμως εκεί η Ρεάλ ξέσπασε και γρήγορα πήγε στο +11.

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Ρεάλ φιλοξενεί τη Βιλερμπάν ενώ η Μακάμπι αντιμετωπίζει στη Βιτόρια τη Μπασκόνια.

Διαιτητές: Ράντοβιτς, Ρότσα και Σούκις

Δεκάλεπτα: 29-18, 52-45, 80-73,106-101

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου και όλη τη δράση της Τρίτης