Το κοινωνικό πρόσωπο της EuroLeague - Επιστρέφει το ONE Team για τους αποκλεισμένους και τους αδυνάμους (vids)

Το κοινωνικό πρόσωπο της EuroLeague - Επιστρέφει το ONE Team για τους αποκλεισμένους και τους αδυνάμους (vids)

Sportal newsroom 14:50 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 30.01.2024

Το ONE Team είναι το πρόγραμμα της EuroLeague για τους κοινωνικά αποκλεισμένους σε όλη την ήπειρο και επιστρέφει ενεργά αυτή την εβδομάδα στην διπλή αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (24η και 25η), αλλά και της 17ης του EuroCup.

Μία φορά το χρόνο η EuroLeague έχει καθιερώσει ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα υπό τον ενωτικό τίτλο ONE Team, που αφορά δράσεις και ενέργειες για να αναδειχθούν τα προβλήματα που επηρεάζουν ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο να αποδυναμωθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται οι αδύναμοι ανά την ήπειρο. 

Έτσι, οι 38 σύλλογοι που βρίσκονται υπό την... ομπρέλα της EuroLeague Basketball, δηλαδή οι 18 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης -συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και οι 20 οργανισμοί που μετέχουν στο EuroCup. Δηλαδή, ο Άρης και οι υπόλοιποι δεκαεννέα, γίνονται... ένα!  

Στους αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή αυτοί της 24ης και 25ης αγωνιστικής της EuroLeague, αλλά και της 17ης αγωνιστικής του EuroCup, πέραν από το ζητούμενο που έχει κάθε ομάδα για τα δικά της οφέλη υπάρχει και ένα κοινό ζητούμενο: Αυτό που περιγράφεται ως «Στόχος 10» στην ατζέντα του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Και έχει να κάνει με τη μείωση των ανισοτήτων στις κοινότητές

«Το One Team Games είναι ουσιαστικά μια γιορτή των 38 συλλόγων μας και των αμέτρητων συμμετεχόντων στο One Team. Και η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική για όλες τις κοινότητες και για όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ροσέρ Κουεράλτο, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball και πρόσθεσε πως «για τον περιορισμό της ανισότητας οφείλουμε να ασχοληθούμε με το χάσμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι που τους εκτιμούν πραγματικά. Το Οne Team στοχεύει ακριβώς στην επίτευξη αυτής της μείωσης, πρόγραμμα με πρόγραμμα και σεζόν με σεζόν σε όλη την ήπειρο». 

Για τους οπαδούς που θα παρευρεθούν στους συνολικά 28 αγώνες θα υπάρχουν πολλά πράγματα να συμβαίνουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα δράσεις των διοργανώσεων της EuroLeague Basketball. 

Τα μέλη του One Team θα συναντήσουν τους αθλητές, θα διοργανώσουν event και ενημερωτικά δελτία για τους φιλάθλους, ενώ ρόλο θα έχουν και τα κορυφαία κλαμπ της EuroLeague

O Ολυμπιακός άλλωστε, έκανε το δικό του video για τα δικά του One Team Games κόντρα στην Άλμπα (την Τρίτη 30/1) και δύο μέρες αργότερα στο Μονάχο κόντρα στην Μπάγερν (Πέμπτη 1/2). 

«Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στην One Team και νομίζω ότι είναι ένα όμορφο έργο που αξίζει την υποστήριξή μας ως παίκτες», είπε ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Ντα Σίλβα και πρόσθεσε πως «ο αθλητισμός γενικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διδάξεις και να μάθεις πολλές αξίες και δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικά στη ζωή. Όπως η ομαδική δουλειά, η σκληρή δουλειά, ο σεβασμός».

Ταυτόχρονα θα υπάρξουν εκπλήξεις και διαγωνισμοί με έπαθλα. Μέσω των επίσημων ψηφιακών πλατφόρμων ο κόσμος που θα είναι στο γήπεδο, αλλά και όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες τηλεοπτικά, θα δουν αρκετές προσφορές και QR Code που θα ανταποκρίνονται σε δώρα. Κυρίως σε εισιτήρια για τις αγαπημένες τους ομάδες. 

Καθ' όλη τη διάρκεια των One Team Games, οι σύλλογοι της Euroleague και οι One Team Ambassadors καλούνται να δείξουν περαιτέρω υποστήριξη και ευαισθητοποίηση για το One Team, μοιράζοντας ένα ειδικό φίλτρο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα υπάρξουν πολλές ακόμη ειδικές ψηφιακές διαδικασίες και ενεργοποιήσεις που θα κάνουν οι σύλλογοι πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Ως άνθρωπος, είναι σημαντικό για μένα να ανανεώσω τη δέσμευσή μου στο πρόγραμμα One Team», σημείωσε ο Γκοτιέ Ντεβίς της Παρί και δήλωσε πως «στην καθημερινή μου ζωή, θεωρώ απαραίτητο να αφιερώνω χρόνο για να βοηθήσω τους άλλους. Θέλω να πιστεύω ότι ο αθλητισμός παραμένει ένα από τα σπάνια μέρη όπου όλοι παίζουν ισότιμα. Δεν υπάρχει διάκριση καταγωγής, φύλου ή ακόμα και θρησκείας. Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι ένας από τους πρεσβευτές της One Team». 

Η One Team, που υποστηρίζεται από την Turkish Airlines και με τη συνεργασία των Special Olympics ως Proud Partner, χρησιμοποιεί το μπάσκετ για να επιτύχει πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο στις κοινότητές μας. 

Με ένα καινοτόμο μοντέλο διασύνδεσης σε μια ολόκληρη ήπειρο, η Euroleague Basketball και οι σύλλογοι της έχουν αναπτύξει ένα πλήρες πρόγραμμα που συγκεντρώνει δραστηριότητες από κάθε ομάδα με έναν ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό τρόπο, λειτουργώντας με θέμα την «ενσωμάτωση της κοινότητας» που προβλέπεται στον «Στόχο 10» της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των ανισοτήτων.