Αντετοκούνμπο εναντίον Γιόκιτς τον Αύγουστο στο Τουρνουά Ακρόπολις

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Srdjan Stevanovic / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο εναντίον Γιόκιτς τον Αύγουστο στο Τουρνουά Ακρόπολις

Γιώργος Γαβριλάκης 12:42 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 20.03.2023

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του Τουρνουά Ακρόπολις που θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς να έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Ιταλία είναι η τρίτη ομάδα.

Λίγες μέρες μετά το φιλικό της Εθνικής μας με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς που είναι προγραμματισμένο για τις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν και την Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε νωρίς νωρίς για το πρόγραμμα του Τουρνουά Ακρόπολις που θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι Σέρβοι είναι οι προσκεκλημένοι. Όχι όμως και οι μόνοι! 

Το μεγάλο φιλικό είναι γεγονός: Ελλάδα-ΗΠΑ λίγο πριν το Παγκόσμιο!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

14:52 - 08.03.2023

Το μεγάλο φιλικό είναι γεγονός: Ελλάδα-ΗΠΑ λίγο πριν το Παγκόσμιο!

Το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμέρων Αραβικών Εμιράτων και η Αμερικάνικη Ομοσπονδίας Μπάσκετ ανακοίνωσε το τουρνουά που θα διεξαχθεί 18-20 Αυγούστου στο Άμπου Ντάμπι, με την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η τρίτη ομάδα του θεσμού θα είναι η Ιταλία του φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ, Σιμόνε Φοντέκιο και το Ακρόπολις θα λειτουργήσει για όλους ως ένα σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής μας, λίγες μέρες πριν το Τουρνούα του Άμπου Ντάμπι (με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ) και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. 

Θεωρητικά, από τα μέσα του καλοκαιριού, έστω από τις αρχές του Αυγούστου (αναλόγως με την εξέλιξη των play offs του ΝΒΑ) o ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται -υγεία να υπάρχει- τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς. Το ίδιο ισχύει και για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στη Σερβία, μόνο που αυτός επειδή έχει ένα σωρό παίκτες του ΝΒΑ στην εθνική ομάδα ακόμα δεν ξέρει ποιους θα έχει μαζί του. Ο δύο φορές MVP Νίκολα Γιόκιτς πάντως, έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει το παρόν στην προσπάθεια των «πλάβι». Όπως και ο Λούκα Ντόντσιτς έχει υποσχεθεί ότι μόνο τραυματίας δεν θα ενισχύσει τη Σλοβενία.