Το μεγάλο φιλικό είναι γεγονός: Ελλάδα-ΗΠΑ λίγο πριν το Παγκόσμιο!
i

© Intime

Το μεγάλο φιλικό είναι γεγονός: Ελλάδα-ΗΠΑ λίγο πριν το Παγκόσμιο!

Γιώργος Γαβριλάκης 14:52 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 08.03.2023

Το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμέρων Αραβικών Εμιράτων και η Αμερικάνικη Ομοσπονδίας Μπάσκετ ανακοίνωσε το τουρνουά που θα διεξαχθεί 18-20 Αυγούστου στο Άμπου Ντάμπι, με την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τις πρώτες μέρες του 2023 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε ανακοινώσει το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Σλοβενία. Δηλαδή, την -καλώς εχόντων των πραγμάτων- συνύπαρξη στο ίδιο ίδιο παρκέ, την ίδια μέρα και ώρα, του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και του Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία και προφανώς δεν θα είναι το μόνο του προγράμματος, πριν το ταξίδι στην Ασία. 

Το... μενού εμπλουτίζεται και μάλιστα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου -λίγες μέρες δηλαδή πριν το παγκόσμιο τουρνουά δηλαδή-, στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φιλική διοργάνωση θα λάβει μέρος και η ΗΠΑ με τα αστέρια του ΝΒΑ, αλλά και η Γερμανία. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμέρων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Μπάσκετ. 

Μάλιστα, βάσει προγράμματος η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου και μία μέρα αργότερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία