Οι 23 που έπαιξαν σε όλους τους αγώνες των παραθύρων προς το Παγκόσμιο (vids)

Γκιόργκι Σερμαντίνι

i

© Intime

Οι 23 που έπαιξαν σε όλους τους αγώνες των παραθύρων προς το Παγκόσμιο (vids)

Πάρης Τσελεπίδης • 19:12 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Και όμως υπήρξαν 23 παίκτες που με τις εθνικές τους ομάδες αγωνίστηκαν σε όλους τους αγώνες των προκριματικών παραθύρων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Τρεις μάλιστα ήταν στη Λετονία που βρέθηκε μεταξύ άλλων στον δρόμο της Εθνικής μας.

Μπορεί με την Εθνική μας ομάδα να αγωνίστηκαν 39 παίκτες στα προκριματικά των παραθύρων στο δρόμο της πρόκρισης στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 κανένας τους όμως δεν ήταν σε όλα τα παιχνίδια της. Εντούτοις υπήρχανε 23 στις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες που το έκαναν πράξη.

Φινλανδία

Μίκαελ Γιαντούνεν, Σάσου Σάλιν, Ελίας Βατόνεν

Ήταν οι παίκτες που οδήγησαν τη Φινλανδία στα παιχνίδια όπου δεν αγωνίστηκε ο Λάουρι Μαρκάνεν των Γιούτα Τζαζ. Ο σούπερ σταρ της ομάδας λόγω υποχρεώσεων στην Αμερική δεν μπορούσε να βοηθήσει. Οι τρεις τους όμως, τα πήγαν περίφημα. Ο Σάλιν είχε 13.1 πόντους με 44.7% στα τρίποντα, ο Γιαντούνεν σκόραρε 12.3 πόντους ανά αγώνα, ενώ είχε και 5.9 ριμπάουντ και ο Βατόνεν πετύχαινε 8 πόντους με 4.9 ριμπάουντ.

Σάσου Σάλιν Intime

Γεωργία

Ταντ Μακ Φάντεν, Γκιόργκι Σερμανίντι, Καχαμπέρ Τζιντζαράντζε

Σε συνεργασία με τον απίστευτο Τόκο Σενγκέλια, οδήγησαν τη Γεωργία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα τα κατάφεραν υπό τις οδηγίες των Ηλία Ζούρου και Γιώργου Λιμνιάτη. Ο Ταντ Μακ Φάντεν ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη με 226 πόντους σε 12 ματς, ενώ ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα με 196 πόντους.

Γερμανία

Γιούστους Χόλατζ

Ήταν καταλυτικός στη μεγάλη νίκη της επί της Φιλανδίας με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, και 9 ασίστ, στο πέμπτο... παράθυρο. Είχε επίσης 14 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 6 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι των Προκριματικών εναντίον της Φιλανδίας πάλι.

Λετονία

Ντάιρις Μπέρτανς, Κλαβς Κάβαρς, Αντρέις Γκρατζούλις

Η Λετονία, παρότι αποκλείστηκε από το Eurobasket ήταν μία από τις πιο συνεπείς και πιο αποτελεσματικές ομάδες των Παραθύρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρότι χρειάστηκε να αγωνιστεί σε Προ-Προκριματικούς, όπου και οι τρεις παίκτες αγωνίστηκαν κι εκεί ε όλα τα ματς (4), η Λετονία τελείωσε με το καλύτερο ρεκόρ της Ευρωπαϊκής Ζώνης στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νίκησαν σε 11 από τα 12 παιχνίδια τους και μάλιστα οι 11 νίκες ήρθαν συνεχόμενες, μετά την ήττα στην πρεμιέρα.

Μαυροβούνιο

Ζόραν Νίκολιτς, Νεμάνια Ράντοβιτς

Ο Νίκολιτς ήταν μία ρεζέρβα πολυτελείας για την ομάδα του Μαυροβουνίου, ενώ ο Ράντοβιτς όσο περνούσαν τα ματς εξελισσόταν σε Χ Factor για την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Μάλιστα, στα τελευταία δύο πολύ κρίσιμα ματς του Παραθύρου που ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ο Ράντοβιτς πρόσφερε τα καλύτερα παιχνίδια του. Είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ κόντρα στη Βοσνία, και 16 πόντους με 9 ριμπάουντ εναντίον της Τσεχίας.

Βέλγιο: Αλεξάντρ Λιμπέρ

Βοσνία: Αμάρ Γκέγκιτς, Αλεξάνταρ Λάζιτς, Κενάν Καμένιας

Τσεχία: Τόμας Κλιζλινκ

Ουγγαρία: Ακος Κέλερ

Ισλανδία: Τρίγκβι Χλίνασον, Εγκιρ Στέιναρσον (10/10 ματς)

Ισραήλ: Τομέρ Γκίνατ, Νίμροντ Λεβί

Ολλανδία: Καγε Βαν Ντερ Βούουρστ ντε Βρις (έπαιξε σε 10/10 ματς)