Έξαλλος ο Αταμάν με τη FIBA: «Η Τουρκία αποκλείστηκε από μ@λ@κιες της FIBA»

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Έξαλλος ο Αταμάν με τη FIBA: «Η Τουρκία αποκλείστηκε από μ@λ@κιες της FIBA»

Νίκος Καλαμπάκας 20:20 - 28.02.2023

Ο Εργκίν Αταμάν τα έχωσε στη FIBA για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Τουρκία δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο κόουτς Αταμάν απασφάλισε...

Σε δηλώσεις του για τον αποκλεισμό της Τουρκίας, έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στην FIBA επειδή επέλεξε να βάλει αγώνες εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να μην μπορούν να χρησιμοποιούν παίκτες που αγωνίζονται είτε στην Euroleague, είτε στο NBA.

Στις δηλώσεις του ο κόουτς της Εφές και της Τουρκίας έκανε ευθεία επίθεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης:

«Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μ@λ@κίες της FIBA», είπε αρχικά στο TRT Spor, για να συνεχίσει:

«Κατά τη διάρκεια των προκριματικών δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε παίκτες από το ΝΒΑ, εκτός από δύο ματς που δώσαμε το καλοκαίρι. Δεν μπορούσαμε να έχουμε μαζί μας ούτε τους παίκτες της Euroleague», είπε ο ίδιος.

«Το αποτέλεσμα αυτού του φορμάτ των προκριματικών ήταν να αποκλειστούμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο», συμπλήρωσε.

Πάντως ο ίδιος σημείωσε ότι η ομάδα του θα παλέψει στο Προ Ολυμπιακό τουρνουά προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία ήταν στον όμιλο της εθνικής μας ομάδας. Εκτός από την Ελλάδα, το εισιτήριο πήρε και η Σερβία, αφήνωντας τους Τούρκους εκτός διοργάνωσης, κάτι που όπως φαίνεται στοίχισε πολύ στον προπονητή της.