Αντετοκούνμπο: «Mεγάλωσα βλέποντας τον ΛεΜπρόν! Για μένα αυτός είναι ο GOAT» (vid)
i

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Γιάννης Αντετοκούνμπο / © photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο: «Mεγάλωσα βλέποντας τον ΛεΜπρόν! Για μένα αυτός είναι ο GOAT» (vid)

Sportal newsroom 12:04 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 07.02.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο μετά το ματς με τους Θάντερ και λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει στο Λ.Α. τον ΛεΜπρόν και τους Λέικερς, μίλησε για τον «Βασιλιά» και τις επιδόσεις του.

Το επόμενο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/2) και αντίπαλοί τους θα είναι οι Λέικερς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να αποκτήσει σημαδιακό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απέχει 36 πόντους για να ξεπεράσει τους 38.387 του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Αν δεν το κάνει με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα το κάνει κόντρα στα Ελάφια.  

«Aν και πολλοί μιλάνε για τον Μάικλ Τζόρνταν, εγώ μεγάλωσα παρακολουθώντας τον ΛεΜπρόν, τον Κόμπι, τον Ντουράντ. Αυτό που έκανε τον ΛεΜπρόν να ξεχωρίζει ήταν η συνέπεια», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την όγδοη σερί νίκη των Μπακς και λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Βασιλιά στο Staples Center του Λος Άντζελες. 

«Είναι κορυφαίος εδώ και 20 χρόνια. Δεν είχε ποτέ κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ήταν πάντα διαθέσιμος για την ομάδα του. Πάντα παίζει στο υψηλότερο επίπεδο», είπε και όσον αφορά στο ρεκόρ που ετοιμάζεται να κάνει; 

«Πιθανότατα θα σπάσει το ρεκόρ με τους Θάντερ ή με εμάς, αλλά δεν θα μείνει εκεί. Πιθανότατα θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 40.000 πόντους. Βάζει ακόμα 30+ πόντους μέσο όρο και είναι τρελό αυτό που κάνει. Γίνεται όλο και καλύτερος. Κινείται καλύτερα, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι καλύτερα και συνεχίζει να κυριαρχεί». Με λίγα λόγια ο ΛεΜπρόν «ξέρει πού να πάει, πώς να πάρει μπροστά τη μπάλα και τι θα επιλέξει να κάνει». 

Βέβαια, ο Αντετοκούνμπο ξέρει ότι ο ΛεΜπρόν θα κάνει το ρεκόρ του, αλλά στην Πόλη των Αγγέλων θα θελήσει να του πάρει τη νίκη και να του χαλάσει μέρος της γιορτής. «Προφανώς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη απέναντι στους Λέικερς, που μας νίκησαν στο πρώτο ματς. Δεν θα σκεφτόμαστε το ρεκόρ του ΛεΜπρόν, θέλουμε τη νίκη. Του βγάζω πάντως, το καπέλο για τις διακρίσεις του, τον σέβομαι απεριόριστα. Σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος όλων», κατέληξε. 

Tags: