Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς αποφασισμένοι να φέρουν νέες ενισχύσεις - Οι εκλεκτοί που θέλει ο Γιάννης δίπλα του

Ντεζούντε Μάρεϊ, Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Stacy Revere/Getty Images

Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς αποφασισμένοι να φέρουν νέες ενισχύσεις - Οι εκλεκτοί που θέλει ο Γιάννης δίπλα του

Χρήστος Τσάλτας 09:25 - 20.01.2024

Την ώρα που η φημολογία στο ΝΒΑ καλά κρατεί, για ενδεχόμενες ανταλλαγές έως την trade deadline, στο Μιλγουόκι δουλεύουν πυρετωδώς για την ενίσχυση του ρόστερ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει ξεχωρίσει τους παίκτες που θα ήθελε στο πλευρό του.

To trade που πήγε τον Ντάμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι ήταν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα πως οι Μπακς φέτος έχουν τη διάθεση να παίξουν ρόλο πρωταγωνιστή στα πράγματα, διεκδικώντας με πάθος το πρωτάθλημα. Ο Τζον Χορστ το έδειξε άλλωστε, «θυσιάζοντας» σε αυτή τη διαδικασία τον Τζρου Χόλιντεϊ για τα «μάτια» του Dame.

Η trade deadline πλησιάζει, στις αρχές Φεβρουαρίου, με τη φημολογία και τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα των ημερών είναι ο Ντεζούντε Μάρεϊ, με τον γκαρντ των Ατλάντα Χοκς να είναι ιδανική λύση για κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά το status του στην αγορά, με αρκετές ομάδες να ερίζουν για την απόκτησή του. Ανάμεσα σε αυτές και οι Μιλγουόκι Μπακς, που και σε αυτή τη διαδικασία αναμένεται να παίξουν τα... ρέστα τους, για να αναβαθμίσουν το ρόστερ.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει για ακόμα μια φορά ενεργό ρόλο, έχοντας ξεκαθαρίσει ποιους παίκτες θα ήθελε στο πλευρό του για το φίνις της σεζόν. Η επιρροή του back to back MVP του ΝΒΑ στις αποφάσεις του front office είναι μεγάλη και για ακόμα μια φορά η παρουσία του παίζει ρόλο στις αποφάσεις των ιθυνόντων των «ελαφιών».

Πιο συγκεκριμένα, πέραν του Μάρεϊ, στη λίστα του Greek Freak υπάρχουν τέσσερα ονόματα. Αυτά των Άλεξ Καρούσο, Μπρους Μπράουν, Ρόις Ο'Νιλ και Ματίς Θάιμπουλ. Πρόκειται για παίκτες που έχουν ένα κοινό στοιχείο: την ικανότητά τους στην άμυνα, την αποτελεσματικότητα στην πίεση πάνω στην μπάλα αλλά και στον αντίπαλο και το γεγονός πως κάνουν πάντα την «βρώμικη» δουλειά για να δρουν οι συμπαίκτες τους πιο άνετα στην επίθεση.

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μπακς κινούνται σε αυτή τη λογική, καθώς τα 3 τελευταία χρόνια έχουν κάνει ανάλογες κινήσεις πριν από την trade deadline, αποκτώντας τους Πι Τζέι Τάκερ (2021), Σερζ Ιμπάκα (2022) και Τζέι Κράουντερ (2023), ενισχύοντας στην άμυνά τους.