«Λύγισε» ο Μπογκντάνοβιτς για τον Μιλόγεβιτς: «Σκέφτηκα να μην παίξω, αλλά κατάλαβα ότι αυτός δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο»

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

i

@Photo by Todd Kirkland/Getty Images

«Λύγισε» ο Μπογκντάνοβιτς για τον Μιλόγεβιτς: «Σκέφτηκα να μην παίξω, αλλά κατάλαβα ότι αυτός δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο»

Χρήστος Τσάλτας 12:09 - 18.01.2024

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ράκος με το πέρας του αγώνα των Ατλάντα Χοκς με τους Ορλάντο Μάτζικ, λόγω της είδησης του θανάτου του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς και αποκάλυψε πως σκέφτηκε ακόμα και να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Ορλάντο Μάτζικ, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης.

Η είδηση του θανάτου του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Ο Σέρβος προπονητής ήταν από τις πιο αγαπητές φιγούρες, όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχοντας αφήσει το στίγμα του όπου κι αν βρέθηκε.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ένας από τους παίκτες που τον ήξεραν καλά όλα αυτά τα χρόνια, με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Σερβίας να μην κρύβει τον πόνο του για τον θάνατο του Σέρβου προπονητή. Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Κουνίν Σνάιντερ τον χρησιμοποίησε λίγο, με τον Bogi να μετράει 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Σέρβος άσος μίλησε για τον Ντέγιαν Μιλόγεβιτς και μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως σκέφτηκε ακόμα και να μην αγωνιστεί κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ: «Όλα πέρασαν από το κεφάλι μου στα αποδυτήρια, τα είδα όλα. Νόμιζα ότι δεν θα εμφανιστώ απόψε, γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έπεσα έξω από τη ρουτίνα μου, αλλά κατάλαβα ότι ο Μιλόγεβιτς δεν θα Θέλετε να το κάνω αυτό. Σε αυτή την κατάσταση, θα με ρωτούσε πώς είμαι, θα με καθοδηγούσε σε κάποια πράγματα.

Κανείς στη Σερβία δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την είδηση. Αυτός ο τύπος ήταν ένα θηρίο, πάντα θετικός, όλοι τον έβλεπαν ως τύπο αν του παραπονιόσουν, και δεν παραπονιόταν, σου έλεγε ας γελάσουμε. Αυτά έλεγαν πολλά. Βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε, είναι τόσο λυπηρό. Πολλοί παίκτες, προπονητές, σε όλο τον κόσμο, δεν θα ξεχάσουν τον Μιλόγεβιτς. Ο Ντέγιαν ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά ποτέ δεν κυνήγησε την καριέρα του και πάντα έβαζε την οικογένειά του πρώτη. Ταπεινός.

Δεν το έκανε για να κυνηγήσει χρήματα. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζείτε τη ζωή. Πιστεύει ότι αν δεν αγαπάτε τη ζωή σας, τότε δεν μπορείτε να είστε ο καλύτερος στη δουλειά σας. Οι άνθρωποι μερικές φορές εκτιμούν τη δουλειά περισσότερο από άλλα πράγματα, οπότε είναι μια πολύ θλιβερή μέρα».

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μακάμπι και όλη τη δράση της Πέμπτης