Ο Πασκάλ Σιάκαμ παραμένει στο επίκεντρο των ανταλλαγών - Οι Μάβερικς και οι Ουόριορς πιέζουν τους Ράπτορς (vid)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Ο Πασκάλ Σιάκαμ παραμένει στο επίκεντρο των ανταλλαγών - Οι Μάβερικς και οι Ουόριορς πιέζουν τους Ράπτορς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:31 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.01.2024

Από τη στιγμή που οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως αποσύρονται -για συγκεκριμένο λόγο- από την διεκδίκηση του Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς, οι Μάβερικς μπαίνουν στο παιχνίδι, εκεί όπου βρίσκονται (μεταξύ αλλων) και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που αναζητούν έναν... σωτήρα.

Η πρώτη ομάδα που κινήθηκε δυναμικά και αποφασιστικά για την απόκτηση -μέσω ανταλλαγής- του Πασκάλ Σιάκαμ ήταν οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Και το είχαν κάνει πριν οι Τορόντο Ράπτορς στείλουν τον Ότζι Ανουνόμπι στη Νέα Υόρκη

Μόνο που εξετάζοντας διεξοδικά την περίπτωση του Καμερουνέζου All-Star της ομάδας του Καναδά και πρωταθλητή με αυτήν το 2019, ενημερώθηκαν και αντιλήφθηκαν πως ακόμα κι αν τον αποκτήσουν (προσφέροντας τους Κέβιν Χέρτερ, Χάρισον Μπακς και Ντέιβιον Μίτσελ) ο Σιάκαμ, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, δεν έχει σκοπό να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Σακραμέντο για μεγάλο διάστημα. 

Έτσι, οι Βασιλιάδες έκαναν πίσω, καθώς δεν ήθελαν να θυσιάσουν τρεις παίκτες με προσόντα για έναν σταρ, ο οποίος με το που τελειώσει η αγωνιστική περίοδος θα αναζητήσει αλλού συμβόλαιο και δεν θα είναι αφοσιωμένος στην ομάδα από την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας. 

Πλέον, εξετάζουν άλλες περιπτώσεις αθλητών, που μπορούν να τους αναβαθμίσουν και μία από αυτές είναι του Ζακ ΛαΒίν, ο οποίος έχει επιστρέψει με ενεργό ρόλο στους Σικάγο Μπουλς μετά τον τραυματισμό του, αλλά θεωρείται βέβαιο πως μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου -όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος- θα έχει παραχωρηθεί με ανταλλαγή. 

Ο Πασκάλ Σιάκαμ όμως, παραμένει το πιο... καυτό όνομα της αγοράς. Και η λίστα των ομάδων που ενδιαφέρονται γι' αυτόν συνεχώς αναπτύσσεται, παρά την «απόσυρση» (προς το παρόν τουλάχιστον) των Σακραμέντο Κινγκς

Οι Μέμφις Γκρίζλις θα πέταγαν την... σκούφια τους γι' αυτόν, το ίδιο και οι Ατλάντα Χοκς, που συζητούν έντονα την παραχώρηση του ΝτεΖούντε Μάρεϊ, ενώ οι Ιντιάνα Πέισερς προσπαθούν να πείσουν τους Ράπτορς να πουν το ναι αποδεχόμενοι την προσφορά των Μπενεντικτ Μαθουρίν και Τζάρας Ουόκερ

Το Γκόλντεν Στέιτ επίσης, σκέφτεται πως αυτός είναι ο παίκτης που θα τους ανανεώσει και θα βάλει τους Ουόριορς αρχικά σε τροχιά Play Offs και ακολούθως θα τους κάνει διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και για να κάνουν μία τέτοια κίνηση οι Πολεμιστές ετοιμάζουν την πρότασή τους που θα περιστρέφεται γύρω από τον Τζόναθαν Κουμίνγκα

Οι Νικς έκαναν κι αυτοί με την σειρά τους σκέψεις για τον 29χρονο Καμερουνέζο, αλλά δείχνουν να έχουν καταλήξει πως αν κάνουν κάποιο σημαντικό trade, αυτό θα αφορά έναν γκαρντ και γι' αυτό ο Μάλκολμ Μπόγκντον των Μπλέιζερς, αλλά και ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ των Χοκς τους απασχολούν εντόνως. 

Ο Αντετοκούνμπο δεν χαρίστηκε στους Ουόριορς και οι Μπακς νίκησαν απόντως του Στέφεν Κάρι (vids)
NBA

08:36 - 14.01.2024

Ο Αντετοκούνμπο δεν χαρίστηκε στους Ουόριορς και οι Μπακς νίκησαν απόντως του Στέφεν Κάρι (vids)

Στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Στέφεν Κάρι, αλλά δεν τον αντιμετώπισε κιόλας. Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς δεν αγωνίστηκε και έτσι ο Greek Freak δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προσφέρει στους Μπακς την 27η νίκη τους (129-118) σε σύνολο 39 αγώνων στην κανονική διάρκεια του NBA.

Για τον Σιάκαμ όμως, ο οποίος φέτος έχει καταγράψει μέχρι στιγμής στη στατιστική του 22,3 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ, οι Ντάλας Μάβερικς κινούνται απειλητικά προς το... μέρος του. Θεωρούν πως αυτός είναι το «χαμένο κομμάτι» ενός παζλ που όταν τοποθετηθεί δίπλα στους Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ θα δημιουργήσει συνθήκες πρωταθλητισμού για τους Τεξανούς.