H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων
i

© photo by Jemal Countess / Getty Images / Ideal Images

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 14.01.2024

Η Λορίν Πάουελ, η πάμπλουτη επιχειρηματίας και χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αναζητά επενδυτή για να του μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της στους οργανισμούς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (NBA) και Ουάσινγκτον Κάπιταλς (NHL). O πρόεδρος αυτών, ελληνικής καταγωγής, Τεντ (Θεόδωρος) Λιόνσις, συνεχίζει πάντως να σκέφτεται την επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο γήπεδο.

H τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ουασινγκτον Ουίζαρντς. Διότι, θεωρείται (και είναι) αδύνατο να ανταγωνιστούν τις καλές ομάδες της Ανατολής και ελπίδες για είσοδο στα Play Offs του ΝΒΑ υπάρχουν μόνο σε μαθηματικό επίπεδο -και σύντομα δεν θα υπάρχουν ούτε σε αυτό. 

Η ομάδα της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όμως, έχει σχέδια για το μέλλον. Κατ' αρχάς, έχει εγκριθεί ήδη το σχέδιο του ελληνικής καταγωγής προέδρου τους, Τεντ (όπως λέμε... Θοδωρής) Λιόνσις, ο οποίος μάλιστα έχει την παράξενη επιθυμία να μεταφέρει τους Μάγους εκτός της πρωτεύουσας. Διότι, το πλάνο του αναφέρει πως το πολύ μέχρι το 2029 η έδρα των Ουίζαρντς θα βρίσκεται μετά τα σύνορα της Περιφέρειας της Κολούμπια και συγκεκριμένα στην γειτονική Βόρεια Βιρτζίνια

Εκεί όπου σκοπεύει να κτίσει ένα τεράστιο θεματικό πάρκο και πολιτιστικό κέντρο που θα του στοιχήσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα είναι το γήπεδο των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αλλά και τον Ουάσινγκτον Κάπιταλς, που αγωνίζονται στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου (NHL). 

Σε αυτήν όμως, την επένδυση ενεργά και με μεγάλη επίδραση, αλλά και στην συνολική διαδικασία του project, δεν έχει σκοπό να λάβει μέρος η δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που κατέχει το 20% των μετοχών, οι περισσότερες εκ των οποίων παραμένουν στον Λιόνσις, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος. 

Πρόκειται, για την Λορίν Πάουελ, γνωστή για την δράση της στον κόσμο της φιλανθρωπίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό τελικά) μέσω της Emerson Collective (με επίκεντρο τους μετανάστες) και του ΧQ Institute (με προγράμματα ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). Κυρίως όμως, γνωστή για τον έρωτα και τον γάμο της με τον εκλιπών ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς και έναν από τους πλουσιότερος ανθρώπους επί των ημερών του, αλλά και με αμύθητη περιουσία... πίσω του.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - Οι προσωπικές του επιδόσεις που γράφουν ιστορία (vid)
NBA

11:18 - 11.01.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - Οι προσωπικές του επιδόσεις που γράφουν ιστορία (vid)

Τη μέρα που οι Νάγκετς έχασαν στη Γιούτα από τους Τζαζ, ο Νίκολα Γιόκιτς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που κατέγραψε στο σύνολο της καριέρας του 13 χιλιάδες πόντους, 6 χιλιάδες ριμπάουντ και 4 χιλιάδες ασίστ. Με αυτόν τον τρόπο «έσπασε» το ρεκόρ του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η Πάουελ το 2017 είχε αγοράσει το 20% και των δύο ομάδων της Ουάσινγκτον και το μετοχικό πακέτο αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μετά του Τεντ Λιόνσις. Πλέον, σκοπεύει τις μισές τουλάχιστον (δηλαδή, το 10%) να τις μεταβιβάσει έναντι ενός σεβαστού ποσού που δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Πάντως, οι Ουίζαρντς, σύμφωνα με το Sportico, έχουν αξία 3,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι Κάπιταλς 1,42 δισεκατομμύρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι από άλλον μέτοχο είχε πωληθεί ένα μικρότερο του 10% ποσοστό μετοχών έναντι σχεδόν 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων