Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ολιγόλεπτη συμμετοχή με ρεκόρ, αλλά οι Κινγκς παραδόθηκαν στη Φιλαδέλφεια (vids)
i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ολιγόλεπτη συμμετοχή με ρεκόρ, αλλά οι Κινγκς παραδόθηκαν στη Φιλαδέλφεια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:14 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 13.01.2024

Σε οκτώ λεπτά δράσης με τους Σακραμέντο Κινγκς ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε 5 επιθετικά ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και έβαλε ένα από τα πέντε σουτ που επιχείρησε, αλλά αγωνίστηκε μόνο στο διάστημα που το ματς είχε κριθεί και οι Σίξερς είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους πολύ ώρα πριν φθάσουν στην τελική νίκη με 112-93.

Εκτός του ότι είχαν προηγηθεί δύο σερί ήττες και τέσσερις συνολικά στα τελευταία πέντε ματς, οι Σακραμέντο Κινγκς στη Φιλαδέλφεια είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συνεχίσουν την άνοδό τους, μιας και οι γηπεδούχοι δεν είχαν διαθέσιμο -για ένα ακόμα παιχνίδι- τον Τζοέλ Εμπίντ

Μόνο που η αμυντική δυσλειτουργία των Καλιφορνέζων επέτρεψε στους έτσι κι αλλιώς δυναμικούς Σίξερς να κάνουν ό,τι θέλουν στην επίθεση και τελικά να παίρνουν μία νίκη με άνεση και με ό,τι φέρνει στο μυαλό ως εντύπωση το τελικό σκορ 112-93.

Σε αυτή την πορεία, οι γηπεδούχοι που έχουν το άγχος με τον τραυματισμό στο γόνατο του MVP και του πιο επιδραστικού παίκτη αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη λίγκα (Τζοέλ Εμπίντ), βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Ο Τομπάιας Χάρις έβαλε 37 πόντους, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ σεζόν για τον ίδιο, ενώ οι συνδετικοί του κρίκοι ήταν ο Ταϊρίς Μάξεϊ (21 πόντοι) και ο Νικολά Μπατούμ (14 πόντοι). 

Για τους Κινγκς, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, σούταραν με 21% στα τρίποντα και με μόλις 33% συνολικά στα σουτ. Κι όταν ο κόουτς Μάικ Μπράουν αντιλήφθηκε πως οι κλασσικές τους δυνάμεις (Ντομάντας Σαμπόνις, ΝτιΆρον Φοξ), αλλά ούτε οι συμπληρωματικές (Κίγκαν Μάρεϊ, Μαλίκ Μονκ) δεν μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες, έβαλε στο παιχνίδι αυτούς που έχουν συνήθως λίγο χρόνο συμμετοχής ή εσχάτως καθόλου. 

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μετά από συνεχόμενα DNP (ματς δηλαδή, που δεν αγωνίστηκε με απόφαση του προπονητή) αυτή τη φορά πάτησε το παρκέ. Και το έκανε για 8'32'', διάστημα στο οποίο έκανε πέντε σουτ και έβαλε το ένα. Είχε λοιπόν 2 πόντους, αλλά πήρε πέντε ριμπάουντ και μάλιστα όλα ήταν επιθετικά. Νούμερο (φυσικά) που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον 28χρονο Βούλγαρο rookie. 

Στο σύνολο των ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, η καλύτερη ατομική του επίδοση είναι τα επτά (17 Δεκεμβρίου στη νίκη επί των Ουίζαρντς), αλλά στα επιθετικά ποτέ δεν είχε μαζέψει πάνω από 4. Οπότε τα πέντε είναι τα περισσότερα της ΝΒΑ καριέρας του. 

Οι Σακραμέντο Κινγκς πλέον έχουν ρεκόρ 23-15 και βρίσκονται στην έκτη θέση της δυτικής περιφέρειας, αλλά ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων βρίσκονται πίσω τους σε απόσταση αναπνοής: Μάβερικς (23-16), Πέλικανς (23-16), Σανς (20-18), Ρόκετς (19-18). Πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται ακόμα προσπάθεια και μερικές... μαζεμένες νίκες για να θεωρήσουν ότι η πρώτη εξάδα -που οδηγεί απευθείας στα Play Offs- είναι κάτι που μπορούν να θεωρούν δεδομένο. 

O Λούκα Ντόντσιτς υποκλίνεται στην... μαγεία του Τεόντοσιτς - Η ανάρτηση του Σλοβένου σταρ του ΝΒΑ (vids)
NBA

13:39 - 12.01.2024

O Λούκα Ντόντσιτς υποκλίνεται στην... μαγεία του Τεόντοσιτς - Η ανάρτηση του Σλοβένου σταρ του ΝΒΑ (vids)

H τρομακτικής οξυδέρκειας και χειρουργικής ακρίβειας πάσα του Μίλος Τεόντοσιτς στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Μιλάνο έκανε τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς να... τρίβει τα μάτια του και μετά να εκφράζεται για τον Σέρβο στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα οι Σίξερς, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες που ήρθαν κυρίως λόγω της απουσίας του Εμπίντ, τώρα επέστρεψαν στις νίκες και βελτίωσαν την εικόνα τους σε 24-13. Έχουν δηλαδή μία παραπάνω ήττα από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο (26-12) και τέσσερις περισσότερες από τους πρωτοπόρους Μπόστον Σέλτικς (29-9). 

🔴 Μπασκόνια - Ολυμπιακός 80-69: Το καράβι γέρνει επικίνδυνα... - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!